Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

3 teentjes knoflook, geperst
500 g dagvers half-om-half gehakt
1 ei
1 rode ui, in ringen
handje verse oregano
Parmezaanse kaas, geraspt
handje verse basilicum, gescheurd
400 g tagliatelle

Zelf in huis halen:
olijfolie
1 eetl. balsamico azijn
1 blik gepelde tomaten
30 g oud brood, geweekt in warm water

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

  1. Meng het gehakt, de helft van de knoflook, ei en oregano in een kom.
  2. Knijp het water uit het brood, meng door het gehakt en breng op smaak met flink wat zout en peper.
  3. Rol met natte handen kleine balletjes van het mengsel.
  4. Verhit een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  5. Bak de balletjes met de rode ui in 6–8 minuten rondom bruin.
  6. Leg de gehaktballen op een bord.
  7. Voeg aan het bakvet en de ui de gepelde tomaten, balsamico azijn, de rest van de knoflook en een glas water toe.
  8. Breng op smaak met zout en peper en laat de saus ongeveer 30 minuten  pruttelen.
  9. Voeg de balletjes toe en laat nog 5 minuten pruttelen.
  10. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
  11. Serveer de pasta met de saus en balletjes en strooi er vlak voor het opdienen de basilicum en Parmezaanse kaas over.

Wijnadvies: Alois Lageder Merlot

Ingrediënten in dit recept