Gang

nagerecht

Bereidingstijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Sinaasappel sherbet
600 ml sinaasappelsap
60 ml citroensap (van ca. 3 citroenen)
150 ml volle melk

Voorraadkast
150 gram suiker

Rozemarijn-citroen sherbet
200 ml citroensap (van ca. 5 citroenen op kamertemperatuur)
2-3 grote takjes rozemarijn
400 ml slagroom 

Voorraadkast
250 gram suiker

ook nodig
ijsmachine (optioneel)

Bron & fotocredits: Deliciousmagazine.nl


Sinaasappel sherbet en rozemarijn-citroen serbet

SORBET
Sorbet is lekker fris en zoet ijs. Het wordt áltijd op basis van water gemaakt, daardoor is het niet zo machtig als roomijs. De frisse smaken van vers fruit lenen zich het beste voor sorbet, denk aan citroen, aardbei of meloen. Sorbet van groente kan ook: tomaat, bleekselderij of komkommer zijn bijvoorbeeld goede groenten om een fris ijsje mee te maken dat op een hete zomerdag echt precies kan zijn waar u zin in had. Voeg verse kruiden toe voor lekkere combinaties.

SHERBET
Sherbet lijkt eigenlijk heel erg op sorbet, alleen wordt het water vervangen door melk of room. Zo ontstaat een iets romigere versie. Maakt u sherbet (zoals in de recepten hierna) met sinaasappel dan smaakt dat eigenlijk hetzelfde als een sinassplit! Leuk hè?

Sinaasappel sherbet
BEREIDEN: 15 min / AFKOELEN: 1 uur / INVRIEZEN: 4 uur / MET IJSMACHINE: ca. 15 min

  1. Breng de suiker met het sinaasappel- en citroensap aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
  2. Laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur en roer de melk erdoor. Roer het sinaasappelmengsel goed door en schenk de vloeistof in een bak van minimaal 1 liter die geschikt is voor de vriezer.
  3. Laat de sinaasappelsherbet bevriezen en klop het ijs gedurende 4 uur elk uur op tot een smeuïg ijs.
  4. U kunt de sherbet ook bereiden in een ijsmachine als u die heeft. Laat het sinaasappelmengsel in dat geval in de koelkast goed koud worden en draai het tot zacht schepijs.

Rozemarijn-citroen sherbet
BEREIDEN: 15 min / AFKOELEN: 1 uur / INVRIEZEN: 4 uur / MET IJSMACHINE: ca. 15 min

  1. Breng de kristalsuiker met het citroensap en de rozemarijn aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
  2. Laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur, zeef hem en roer de slagroom of melk erdoor. Schenk het ijsmengsel in een bak van minimaal 1 liter die geschikt is voor de vriezer.
  3. Laat het ijs bevriezen en klop het gedurende 4 uur elk uur op tot smeuïg ijs.
  4. U kunt de sherbet ook bereiden in een ijsmachine als u die heeft. Laat het ijsmengsel in dat geval in de koelkast goed koud worden en draai het tot zacht schepijs.

Bron & fotocredits: Deliciousmagazine.nl

Ingrediënten in dit recept