Ingrediënten in dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  2. Meng het zeezout, de venkelzaadjes, tijm, rasp van 1 sinaasappel en knoflook en smeer de rosbief ermee in.
  3. Verwarm een pan met zonnebloemolie op hoog vuur en schroei de rosbief rondom dicht.
  4. Leg de rosbief in een braadslee en zet deze 17 minuten in de oven. Laat de rosbief rusten en bewaar de jus voor de remoulade.
  5. Zet de rosbief vervolgens een uur in de vriezer (dan is hij makkelijker te snijden) en maak ondertussen venkelsalade.
  6. Meng hiervoor de mosterd, olijfolie, sap en rasp van een sinaasappel met de venkel en krulandijvie en laat staan.
  7. Mix voor de remoulade de mayonaise, augurkjes, kappertjes, peterselie en dragon in een keukenmachine.
  8. Voeg vervolgens de jus erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  9. Snijd de rosbief in flinterdunne plakken en serveer met de remoulade en venkelsalade.

ingrediënten

half bosje tijm, alleen de blaadjes
2 sinaasappels, geraspt
3 teentjes knoflook, geperst
350 g rundermuis (rosbief)
1 venkel, in flinterdunne plakken
handje krulandijvie
200 ml mayonaise
1/4 bos peterselie
1/4 bos dragon

Zelf in huis halen:
2 eetl. venkelzaadjes
2 eetl. zeezout
scheutje zonnebloemolie
3 eetl. grove mosterd
2 eetl. olijfolie
handje augurkjes
3 eetl. kappertjes

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Voedingswaarde

Voedingsstof Voedingswaarde

Tags

30 minutenhoofdgerechtlenteMoeilijkheidsgraad 2