Romige paddenstoelen op toast met krokante salie en gepocheerd ei - Lindenhoff
  1. Snijd de paddenstoelen in stukjes.
  2. Verhit voor het pocheren van de eieren ruim water in een grote pan met azijn tot net onder het kookpunt (het water beweegt wel, maar borrelt niet).
  3. Verhit ondertussen flink wat olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur en frituur de salieblaadjes 30 seconden.
  4. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier, bestrooi met wat zout.
  5. Sauteer in dezelfde olie de ui en knoflook op middelhoog vuur.
  6. Voeg zodra de uien glazig zijn de paddenstoelenmix toe en bak vijf minuten.
  7. Voeg de crème fraiche toe, roer goed door en stoof verder tot de paddenstoelen zacht zijn en de saus dik en romig is.
  8. Voeg de truffelolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  9. Pocheer ondertussen de eieren door een draaikolk te maken in het - net niet kokende - water.
  10. Breek de eieren vlak boven het water en pocheer ongeveer 2 minuten (pocheer 30 seconden langer indien je bij het eruit scheppen een kuiltje ziet ontstaan op het ei).
  11. Laat de eieren uitlekken in een vergiet.
  12. Toast het zuurdesembrood en verdeel daar de romige paddenstoelen over.
  13. Leg de gepocheerde eieren erop en garneer met de betterave rouge en de krokante salie.

ingrediënten

4 personen ingrediënten:

600 gram paddenstoelen (bijvoorbeeld een mix van portobello, bundelzwam en champignons)

scheut witte azijn

olijfolie

2 handjes salie

1 ui, fijngesneden

2 tenen knoflook, geplet

200 gram crème fraiche

2 eetlepels truffelolie

125 gram betterave rouge

4 sneetjes zuurdesembrood

4 dagverse eieren