Portpeertjes met salie - Lindenhoff

Ingrediënten in dit recept

  1. Schil de peren maar laat het steeltje eraan. Zet de peren rechtop in een stoofpan waar ze precies allemaal naast elkaar in passen. Schenk de port en zoveel water erbij dat de peertjes net bedekt zijn. Voeg de rietsuiker, het kaneelstokje en de salie toe.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg het merg en de lege peul toe aan de stoofperen. Breng het vocht aan de kook.
  3. Draai het vuur laag. Stoof de peren afgedekt in ongeveer 30 minuten gaar, of tot de punt van een scherp mes makkelijk door het vruchtvlees glijdt. Zet de peren rechtop in een schaal. Laat het stoofvocht tot de helft inkoken en schenk de portsiroop over de peren. Bewaar de peren afgedekt op een koele plek, in de siroop.

ingrediënten

Stoofperen doen het altijd goed toe: warm of op kamertemperatuur, bij pittige kazen of met een bol vanille- of notenijs. Maak er ook eens een flaugnard mee (zie recepten). Dit heerlijke recept komt uit het kook Heerlijk Simpel van Janneke Philippi en is te koop in onze webwinkel!

10 stoofperen
300 ml rode port
1 takje salie
1 vanillestokje

Zelf in huis halen:
150 gram rietsuiker
1 kaneelstokje

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Tags

15 minutenMoeilijkheidsgraad 1nagerechtwinter