Seizoen

herfst

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

120 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

800 g wilzwijn nek, in blokjes
2 eetl. olijfolie
Handje gemengde verse rozemarijn- en tijmblaadjes, fijngehakt
1 kleine rode ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 wortel, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, fijngehakt
300 g pasta Pappardelle
100 g boeren roomboter
2 handjes Parmezaanse kaas, geraspt

Zelf in huis halen:
2 blikken gepelde tomaat à 400g
2 glazen rode wijn


Bereiding

  1. Bestrooi de wildzwijn nek met peper en zout.
  2. Bak het vlees in wat olie bruin en voeg dan de kruiden toe met de ui, de knoflook, de wortel en de bleekselderij.
  3. Zet het vuur laag en bak de groenten in 5 minuten zacht.
  4. Doe de rode wijn erbij en laat alles pruttelen tot het vocht bijna helemaal is verdampt.
  5. Voeg de tomaten uit blik toe en voeg water toe tot het vlees net onder staat.
  6. Stoof in 2-3 uur zacht. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Kook de parapadelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Haal het vlees van het vuur, roer er de boter en de Parmezaanse kaas door met wat van het kookvocht.
  9. Serveer met de parpadelle.

Ingrediënten in dit recept