Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Ossobuco met gremolata

Seizoen

winter

Gang

main

Bereidingstijd

120 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
2 wortels, in plakjes
4 kalfsschenkels
takje verse tijm
rasp + sap van 1/2 citroen
handje peterselie, fijngesneden

Zelf in huis halen:
1 glas witte wijn
2 el olijfolie
2 el bloem
1 blik gepelde tomaten (400 g)

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Verhit olie in een koekenpan en bak de ui, wortels en 2 tenen knoflook 10 minuten op laag vuur.
  2. Strooi zout en peper door de bloem en wentel de schenkels erdoor.
  3. Schep de groenten uit de pan, verhit olie en braad de schenkels aan beide kanten aan.
  4. Doe de groenten erbij, voeg wijn, de gepelde tomaten en tijm toe.
  5. Laat het vlees met het deksel erop minimaal 2 uur zacht stoven, totdat het vlees van het bot valt.
  6. Meng intussen de citroensap en rasp met de peterselie en 1 teentje knoflook , en strooi de gremolata na afloop over de ossobuco.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Ossobuco met gremolata

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten