Ingrediënten in dit recept

  1. Verwarm de slagroom en los de gelatineblaadjes hierin op.
  2. Laat even afkoelen.
  3. Meng de slagroom door de mascarpone en voeg poedersuiker, citroensap en de zaadjes van het vanillestokje toe.
  4. Proef en voeg eventueel extra suiker of citroensap toe.
  5. Zet het mascarpone mengsel afgedekt twee uur in de koelkast.
  6. Meng voor het deeg de boter, kristalsuiker en zout met een houten lepel.
  7. Voeg vervolgens de tarwebloem, eigeel en het water toe en kneed kort tot een stevig deeg.
  8. Voeg zo nodig extra water toe.
  9. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet minimaal een uur in de koelkast.
  10. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot ongeveer 3-5 mm dikte.
  11. Leg het deeg in een ingevette taartvorm, en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  12. Bak de bodem in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin en knapperig.
  13. Schep vervolgens het mascarpone mengsel erin en verdeel het zomerfruit erover.
  14. Versier extra met wat eetbare bloemen en poedersuiker en geniet!

ingrediënten

Voor de bodem:
90 g roomboter, op kamertemperatuur
2 eieren, gesplitst
2 eetl. koud water

Voor de vulling:
75 ml slagroom
300 g mascarpone
1 citroen, geperst
1 vanillestokje, gesplitst
Zomerfruit (frambozen, aardbeien, aalbessen, blauwe bessen)
Optioneel: eetbare bloemen uit eigen tuin

Zelf in huis halen:
180 g tarwebloem
2 gelatine blaadjes, geweekt in koud water
2 eetl. poedersuiker
1 eetl. kristalsuiker
snufje zout

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Voedingswaarde

Voedingsstof Voedingswaarde

Tags

20 minutenMoeilijkheidsgraad 1nagerechtzomer