Ingrediënten in dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  2. Snijd het zwoerd met een scherp mes of stanley mes tot net boven het vlees schuin in.
  3. Maal de venkelzaad fijn in een vijzel en voeg het zeezout en de rozemarijn toe.
  4. Wrijf de varkensbuik goed in met het specerijenmengsel en giet er een scheut olijfolie over.
  5. Zet het vlees in een ovenschaal en bak gedurende 10-15 minuten in de hete oven totdat het zwoerd goudbruin kleurt en begint te borrelen.
  6. Zet dan de oven op 170 graden en voeg de knoflookteentjes (in de schil), sjalotten, venkel en wijn toe (zorg dat het zwoerd niet nat wordt) en zet 2,5 uur in de oven.
  7. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de korst te bruin wordt.

Controleer of je het vlees makkelijk uit elkaar trekt en of het zwoerd krokant is: zo niet, zet de oven nog even op de hoogste stand of zet de grill aan.

Tip: van het overgebleven bakvocht kan je een heerlijke jus maken

Wijnadvies: Domaine Brusset Côtes du Rhône Rouge Laurent B

ingrediënten

1 kg Baambrugs Big buikspek met zwoerd
handje verse rozemarijn, fijngehakt
6 teentjes knoflook
6 sjalotten, gehalveerd
1 venkel, in dunne plakken

Zelf in huis halen:
3 theel. venkelzaad
2 theel. grof zeezout
olijfolie
300 ml witte wijn

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Voedingswaarde

Voedingsstof Voedingswaarde

Tags

150 minutenhoofdgerechtMoeilijkheidsgraad 1zomer