Ingrediënten in dit recept

  1. Snijd de rabarberstengels in stukken van ongeveer 2 centimeter. Doe de rabarber, suiker, tijm, een scheutje olijfolie en het water in een ruime pan en schep goed om. Draai het vuur laag en laat de rabarber circa 30 minuten pruttelen. Roer de rabarbercompote af en toe. Als de compote te vloeibaar is kan je al roerend op hoog vuur wat water laten verdampen.
  2. Verwarm de oven voor op 100 graden. Bestrijk de lamsrack met olijfolie, zout en versgemalen peper. Bak het vlees in een koekenpan of grillpan op hoog vuur rondom goudbruin. Leg het vlees in een ovenschaal en bak de lamsrack in ongeveer 15-20 minuten rosé in de oven. Serveer de lamsrack met een schepje rabarbercompote, aardappeltjes en een salade.

ingrediënten

rabarber, 400 g
lamsrack, 500 g
1 tl gedroogde tijm

Zelf in huis halen:
50 g rietsuiker
50 ml water
olijfolie
zout
peper

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Voedingswaarde

Voedingsstof Voedingswaarde

Tags

30 minutenhoofdgerechtMoeilijkheidsgraad 4zomer