Ingrediënten in dit recept

Let op: de pitten van de kersen hoef je niet te verwijderen, deze zorgen voor extra smaak (wel even je gasten waarschuwen voordat ze beginnen met eten).

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de melk in een pannetje, snijd het vanille stokje door midden, schraap met een mes het merg eruit en voeg deze toe aan de melk. Doe de boter erbij en laat 2 minuten op laag vuur warm worden, niet laten koken. Laat daarna 10 minuten staan om af te koelen.
  2. Klop de eieren met 60 gram suiker en een snuf zout schuimig met een garde of mixer. Voeg vervolgens de bloem en de helft van het amandelschaafsel toe en klop goed door elkaar. Schenk langzaam de melk erdoor een roer tot een glad beslag.
  3. Vet de ovenschaal goed in met boter. Bezaai de hele bodem met kersen en schenk vervolgens het deeg er overheen. Meng in een schaaltje het overgebleven amandelschaafsel met 20 g suiker. Zet de schaal ongeveer 45 minuten in de oven, en strooi de laatste 10 minuten het suiker/amandel mengsel eroverheen. Een clafoutis is koud het lekkerst, dus zet hem voor serveren even in de koelkast!

ingrediënten

500 g kersen, steeltjes verwijderd
25 ml melk
1 vanillestokje
50 g roomboter
4 eieren

Zelf in huis halen:
100 g (spelt)bloem
80 g rietsuiker
50 g amandelschaafsel

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Voedingswaarde

Voedingsstof Voedingswaarde

Tags

30 minutenMoeilijkheidsgraad 3nagerechtzomer