Ingrediënten in dit recept

Verwarm de oven voor op 170 tot 180 graden. Verhit een pan op hoog vuur. Leg zodra de pan goed heet is de lamsrack of de lamszadel met de veterand naar beneden in de pan. Bak de vetrand op het hoge vuur goudbruin en knapperig, en bak ook de rest van het vlees rondom goudbruin. Voeg een flinke klont roomboter, tijm, rozemarijn en een hele teen knoflook toe en bak deze kort mee. Leg het lamsvlees op een bakplaat en zet in de oven.  Zet de kookwekker om de minuut en voel dan steeds even met je handen of het vlees goed is.

Tip om te voelen hoe ver het vlees is: leg de top van je duim tegen de top van wijs vinger voel aan de muis van je hand zo voelt saignant, als je de duim nu naar je middelvinger beweegt en voel dan aan je muis van je hand zo voelt rosé. Verplaats de duim naar de ringvinger en je weet hoe well done vlees voelt. Lamsvlees smaakt rosé het lekkerst, en aangezien het vlees nog nagaart in het aluminiumfolie kan je het vlees er het beste op tijd uithalen.

Wikkel het vlees vervolgens in aluminiumfolie en laat minstens  10 minuten rusten zodat de sappen goed in het vlees blijven.

Mooie combinaties bij lamsvlees zijn: zilte groenten zoals zeekraal en lamsoor, of een echte klassieker is natuurlijk een heerlijke ratatouille.

ingrediënten

- 1 Kamper lamsrack en/of lamszadelfilet

Voor erbij:
Zilte groenten als zeekraal of lamsoor, of een klassieke ratatouille van tomaat, aubergine en courgette

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Voedingswaarde

Voedingsstof Voedingswaarde

Tags

30 minutenhoofdgerechtlenteMoeilijkheidsgraad 2