Seizoen

herfst

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 kalfsentrecôtes
500 gram Doré aardappelen
500 gram knolselderij
100 gram Guernsey boter
3 sjalotjes, fijngehakt
75 ml melk
gedroogde tijm, 2 el
olijfolie

Zelf in huis halen:
zout + peper

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en wrijf goed in met zout en peper.
  2. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in ongeveer 20 min. gaar in kokend water.
  3. Verwarm de melk in een pannetje. Giet de aardappel en knolselderij af. Voeg vervolgens 50 gram boter, de warme melk en gedroogde tijm toe, stamp met een pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit 50 gram boter + een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en laat de boter lichtbruin worden. Bak het vlees ongeveer 3-4 minuten per kant zodat de binnenkant rosé is.
  5. Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten. Doe ondertussen de fijngehakte sjalotjes in de pan en bak deze ongeveer 30 seconden in de gesmolten boter. Verdeel de sjalotjes over het vlees en serveer met de knolselderijpuree en eventueel een frisse salade.

Eet smakelijk!

Ingrediënten in dit recept