Seizoen

herfst

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

500 g aardappel mix
75 g ganzenvet
250 g eekhoorntjesbrood, gehalveerd
Handje verse oregano
50 g roomboter
4 hertenbiefstukken

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

  1. Zet een ruime pan met kokend water op het vuur en kook de aardappelmix (in de schil) in 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en snijd ze door in de lengte.
  2. Verhit een koekenpan met ganzenvet op hoog vuur. Voeg de aardappels toe en bak ze in ongeveer 10 minuten knapperig en goudbruin. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en bak deze nog 5 minuten mee. Breng de aardappels en paddenstoelen op smaak met verse oregano, zout en peper.
  3. Bestrooi de hertenbiefstukken rondom met zout en peper. Verhit een pan met boter op hoog vuur en bak de biefstukjes in ongeveer 3-4 minuten per kant goudbruin. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  4. Roer een klontje boter en wat water of fond door de aanbaksels in de pan en maak er een mooie jus van.

Ingrediënten in dit recept