Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Hartige taart met ui en geitenkaas

Chef

Joanna Jes-Szopa – I wine&dine

Seizoen

autumn

Gang

main

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Ingrediënten:
1 kg rode uien
100 g gele jumbo rozijnen
6 el Prepluk Verjus rose
1 el fijngehakte tijmblaadjes, plus extra voor de garnering
30 g pijnboompitten
150 g Chèvre Buche
eidooier van Freiland eieren, losgeklopt

Zelf in huis halen:
50 ml Olives&More olijfolie
50 g rietsuiker
6 el rode wijn
fleur de sel
versgemalen zwarte peper
230 g bladerdeeg

Printen

Bereiding

1. Snij de uiteinden van de uien af, halveer ze en haal de buitenste rokken weg. Snijd in dunne halve ringen met een scherp mes of mandoline.

2. Warm een grote pan met dikke bodem op en voeg de olijfolie toe. Laat het goed warm worden en voeg de ui toe. Roer goed zodat alles bedekt is met olie. Voeg eventueel wat extra toe. Doe zout, peper, suiker, rozijnen, verjus, rode wijn en blaadjes tijm erbij en roer opnieuw. Kook 45-60 minuten, zonder deksel, op een zacht tot matig vuur, totdat de uien zacht zijn. Roer regelmatig. Controleer de smaak. Voeg eventueel nog wat zout, verjus of peper toe. Strooi de pijnboompitten er over en laat afkoelen.

3. Zet de oven aan volgens de aanwijzingen op de verpakking van de bladerdeeg. Leg de deeg op de met bakpapier bedekte bakplaat. Prik wat gaatjes met een vork en leg er de uien op. Laat een rand van ongeveer 2 centimeters vrij. Leg op de marmelade de plakjes of brokjes kaas. Ris wat tijmblaadjes in een klein schaaltje en meng ze met paar druppels olijfolie. Zo verbranden ze niet in de oven. Strooi de blaadjes over de taart en vouw de randen naar binnen. Besmeer ze met los geklopte eidooier en zet het in de oven voor op de verpakking aangegeven tijd, meestal 30 minuten.

Serveer de hartige taart warm.

Tip:

U kunt de uienmarmelade één dag van tevoren maken.

Ik gebruik een conventionele oven, maar elke oven doet het toch anders. Controleer de garing regelmatig. Verhoog of verlaag eventueel de temperatuur.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Hartige taart met ui en geitenkaas
Joanna Jes-Szopa

over de Chef - Joanna Jes-Szopa – I wine&dine

Joanna, schrijfster van een culinaire blog, i wine&dine is opgeleid als kok en kookt de lekkerste gerechten met Lindenhoff producten en ze gaat voor ons en dus voor jullie heerlijke recepten maken die u in onze webwinkel terug kunt vinden en eenvoudig kunt bestellen! De passie voor koken en goed eten heeft Joanna via de genen van haar oma gekregen. En haar man stimuleert haar extra om veel te koken en dat begrijpen wij! Lekker eten is voor Joanna belangrijker dan snel."Eten heeft een emotioneel aspect en is niet alleen om de honger te stillen" Ze kookt elke dag en soms zelf meerdere keren per dag met veel aandacht en tijd.Ze is dol op eten, kieskeurig waar ze haar ingrediënten haalt, het liefst op vertrouwde plekken - boodschappen is een onderdeel van het kookritueel en voor Joanna ook een van de leukste!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten