1. Kook de koolbladeren 5 minuten in ruim water met zout en spoel ze koud.
  2. Snijd het spek in kleine blokjes; snijd de ui, wortel, knoflook en bosui fijn. Bak de spekjes in een klont boter en voeg na 5 minuten ui, wortel en knoflook toe. Fruit alles nog een minuut of 4 en voeg dan ook de bosui, salie en de peterselie toe. Laat afkoelen.
  3. Haal het worstvlees uit de darm. Kneed met het ei, het spek-groentemengsel en de kleingesneden kastanjes tot een stevige massa en breng op smaak met zout en peper.
  4. Spreid het netvet uit tot een kleine cirkel en leg hier overlappend koolbladeren op. Bestrijk de bladeren met de vulling en herhaal dit tot alles op is. Wikkel alles dicht met het netvet eromheen, zodat het geheel weer de vorm krijgt van de oorspronkelijke kool.
  5. Leg de kool in een pan met zware bodem, voeg een flinke scheut wijn toe en zet de pan met de deksel in een op 180 graden voorverwarmde oven. Haal na een half uur de deksel eraf en laat nog een half uur in de oven, na een uur moet de kool gaat zijn. Laat even rusten en snijd aan.

ingrediënten

1 savooiekool
150 g gerookt Baambrugs big spek
400 g Brandt & Levie dragon en mosterd worsten
1 wortel
2 tenen knoflook
1 ui
2 bosuien
100 g gekookte kastanjes
1 ei
6 blaadjes salie
Handje gehakte peterselie
100 g netvet, gespoeld

Zelf in huis halen:
Witte wijn

Voedingswaarde

Voedingsstof Voedingswaarde

Tags

45 minutenbijgerechtherfstMoeilijkheidsgraad 4