Chef

Barbecue meester Gertjan van Dijk

Seizoen

zomer

Gang

bijgerecht

Bereidingstijd

60 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 Roscoff uien van gelijke grootte
Grof zeezout
4 theel. San Mauro Aceto Balsamico
100 g Bleu de Basques (of een andere blauwschimmelkaas)


Bereiding

Tip: Roscoff uien zijn niet altijd verkrijgbaar, maar zijn bijzonder geschikt voor dit recept. Wanneer ze in het seizoen zijn is dit echt een aanrader! Anders zijn rode uien ook een lekker alternatief.


  1. Steek de barbecue aan en maak gereed met een temperatuur van 150 graden
  2. Snijd de uien ongepeld kruislings in, maar laat aan de onderkant vastzitten. Leg elke ui op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met grof zeezout en Balsamico azijn. Vouw de folie goed dicht tot pakketjes.
  3. Leg de pakketjes tussen de kooltjes van de barbecue en pof in circa 45 minuten gaar . Maak de pakketjes voorzichtig open en controleer of de uien helemaal zacht zijn.
  4. Verbrokkel de Bleu de Basques erover en serveer.

Ingrediënten in dit recept

Lindenhoff barbecue meester Gert Jan van Dijk

over de Chef - Barbecue meester Gertjan van Dijk