Gegrilde dorade met dragon crème fraiche en venkelsalade - Lindenhoff

Ingrediënten in dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kerf de dorade in aan beide kanten. Breng de buikholte op smaak met wat zeezout en leg er een paar plakjes venkel en citroen in. Bestrooi de buitenkant van de vis met zeezout en peper en besprenkel met olijfolie. Bak de vis ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de bovenkant licht goudbruin is.
  2. Meng ondertussen de overgebleven venkel met citroensap en olijfolie en breng op smaak met zeezout. Laat minimaal 20-25 minuten marineren.
  3. Roer in een kommetje de crème fraiche met de dragon en breng op smaak met zout en peper. Serveer de vis met de venkelsalade en de dragon crème fraiche.

ingrediënten

2 hele dorade of zeebaars
grof zeezout
1 venkelknol, in flinterdunne plakjes
1 citroen, gehalveerd
versgemalen zwarte peper
olijfolie
125 ml crème fraiche
handje dragon, fijngehakt

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Tags

20 minutenhoofdgerechtlenteMoeilijkheidsgraad 1