Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Gegratineerde perziken met spek en blue d’Evert

Seizoen

summer

Gang

side

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 perziken
200 g bleu d’Evert
8 plakken Baambrugs gerookt spek
(of 16 als ze wat kleiner zijn)
½ bosje platte peterselie
50 g pijnboompitten
1 breekbrood

Zelf in huis halen
150 ml + een beetje olijfolie
zwarte peper

 

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Halveer de perziken en verwijder de pitten. Wrijf de perziken in met een beetje olijfolie. Verbrokkel de kaas grof en vul de perzikhelften met de kaas. Omwikkel de perziken met een plakje spek en leg de perziken in een ruime pan of ovenschaal. Bestrooi met grof gemalen zwarte peper.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C /hetelucht: 200°C). Hak de peterselie fijn en meng hem met 150 ml olijfolie. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin en meng de helft door de kruidenolie.
  3. Bak het breekbrood ca. 8 minuten in de oven tot het lekker krokant is en neem het brood uit de oven. Schakel de oven naar de grillstand en zet de perziken in de oven. Gril ze ca. 10 minuten tot het spek goudbruin en krokant is en de kaas gesmolten.
  4. Serveer de perziken met het breekbrood. Schep er de kruidenolie overheen en bestrooi met de overgebleven pijnboompitten.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Gegratineerde perziken met spek en blue d’Evert

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten