Gegratineerde asperges met lamspastrami - Lindenhoff
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de asperges in een grote pan in ongeveer 8 minuten beetgaar.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en bak ongeveer 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de melk langzaam toe, en roer ondertussen met een garde goed door tot een gladde saus. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper en roer totdat de saus een romige, ietwat dikke consistentie heeft.
  3. Haal de pan van het vuur, rasp er wat citroenschil boven, en voeg 1-2 eetl. citroensap toe. Roer 2/3 van de kaas en de bieslook erdoor. Proef de saus en voeg eventueel nog wat citroen of zout en peper toe.
  4. Leg de asperges in een ovenschaal, verdeel de lamspastrami erover en giet de bechamelsaus eroverheen. Bestrooi met de overgebleven kaas en broodkruimels en zet ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de kaas en broodkruimels goudbruin en knapperig zijn.
  5. Bestrooi met wat extra geraspte citroenschil en bieslook en serveer.

 Tip: lekker met een groene salade en knapperig stokbrood om te dippen

ingrediënten

1 kg witte asperges, geschild en stugge onderkant verwijderd
40 g boerenboter
350 ml melk
1 Sorrento citroen
75 g Parmezaanse kaas, geraspt
75 g oude boerenkaas, geraspt
handje bieslook, fijngehakt
100 g lamspastrami

Zelf in huis halen:
40 g bloem
handje broodkruimels

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Tags

20 minutenhoofdgerechtlenteMoeilijkheidsgraad 1