Gebakken Fries suikerbrood, blauwe bessen, honing, marscarpone en dragon - Lindenhoff

Ingrediënten in dit recept

Meng in een kom de bessenjam, blauwe bessen, limoensap en -rasp. Voeg de dragon toe aan de bessencompote. Meng de mascarpone met de honing en vanille. Klop in een kom de slagroom, melk, eieren en 1 theel. speculaaskruiden. Leg het suikerbrood erin en laat aan beide kanten intrekken. Verhit boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes rondom goudbruin. Meng op een apart bordje de suiker met de speculaaskruiden. Wentel de wentelteefjes vervolgens in de speculaassuiker. Leg de wentelteefjes op 4 bordjes. Verdeel een lepel bessencompote over het suikerbrood en bestrooi met extra dragon. Serveer met de mascarpone.

Lekker om te schenken bij dit gerecht:

Wijn: Château de Cranne Cuvée Annie Darras Loupiac smaakt heerlijk bij dit dessert. Deze zoete wijn is gemaakt van overrijpe druiven die zijn aangetast met de edele rot botrytis. Hierdoor krijgt de wijn aroma’s van honing, kweepeer en gekonfijt fruit en is een feestje om te drinken bij het gebakken suikerbrood.

Prisecco (alcoholvrij): Prisecco Inspiration 4.4 is explosie van tropische fruitaroma’s zonder zoet te zijn en heeft een frisse afdronk. Een feestelijke combinatie met het zoet van de wentelteefjes.

ingrediënten

125 g blauwe bessen
1 limoen, geperst en geraspt
3 takjes verse dragon, de blaadjes fijngehakt
250 g mascarpone
0,5 vanillestokje, alleen de zaadjes
150 ml slagroom
150 ml melk
2 eieren, losgeklopt
4 plakken Fries suikerbrood
40 g boerenroomboter

Zelf in huis halen:
100 g kristalsuiker
2 theel. speculaaskruiden
2 eetl. blauwe bessenjam
2 eetl. honing (of uit onze webwinkel)

Tags

20 minutenDessertMoeilijkheidsgraad 2winter