Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

10 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

750 g – 1 kg Gasconne rundersukade

Zelf in huis halen:
BBQ saus
Grof zeezout
Versgemalen peper

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

Sukade is zeker niet alleen geschikt voor stoofpotten, ook op de barbecue is dit een heerlijk (en betaalbaar) stuk vlees. Barbecue Meester Ed van de Schootbrugge legt uit hoe u sukade het beste kunt bereiden op de barbecue!

BARBECUE TIPS
Leer spelen met hitte. Doe dit door het houtskool in verschillende warmtezones te verdelen. Schroei het vlees dicht boven een berg gloeiende kooltjes, en laat het vlees vervolgens doorgaren op een minder hete
plek, bijvoorbeeld aan de zijkant van de barbecue. Zorg er ook voor dat uw rooster in hoogte verstelbaar is, zodat u meer controle heeft over de garing. Daarnaast is een vleesthermometer handig om te kunnen
zien wanneer het vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt.

BEREIDINGSWIJZE
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en verwijder de zeen in het midden. Grill de sukade kort op het hete deel van de barbecue. Keer om en bak ook de andere kant goudbruin. Wikkel de sukade
in aluminiumfolie en laat garen tot een kerntemperatuur van 52ºC. Verwijder nu de folie, lak het vlees met BBQ saus en grill nogmaals op directe hitte. Laat de sukade even rusten in aluminiumfolie. Snijd in dunne plakken, bestrooi met zeezout en peper en serveer met extra BBQ saus.

Ingrediënten in dit recept