Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

10 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

500 g – 750 g Gasconne kalfsribeye

Zelf in huis halen:
Grof zeezout
Versgemalen peper

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

Kalfsribeye is een biefstuk uit het meest fijne deel van de rib, ook wel het ‘oog’ genoemd. Door de mooie vetdooradering is de ribeye vol van smaak en kan hij iets steviger gegaard worden. Barbecue Meester Ed van de Schootbrugge legt uit hoe u kalfsribeye het beste kunt bereiden op de barbecue!

BARBECUE TIPS

Leer spelen met hitte. Doe dit door het houtskool in verschillende warmtezones te verdelen. Schroei het vlees dicht boven een berg gloeiende kooltjes, en laat het vlees vervolgens doorgaren op een minder hete
plek, bijvoorbeeld aan de zijkant van de barbecue. Zorg er ook voor dat uw rooster in hoogte verstelbaar is, zodat u meer controle heeft over de garing. Daarnaast is een vleesthermometer handig om te kunnen
zien wanneer het vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt.

BEREIDING
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Grill de kalfsribeye rondom goudbruin op het hete deel van de barbecue. Wikkel het vlees vervolgens in aluminiumfolie en laat het bij indirecte warmte rustig garen tot een kerntemperatuur van 54 graden. Haal het vlees van de barbecue en laat circa 20 minuten
rusten in de folie. Verwijder de folie, snijd het vlees in mooie plakken en bestrooi met zeezout en peper.

Ingrediënten in dit recept