Seizoen

lente

Gang

lunch

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Brunchgerecht voor 4 personen // Pasen // Tijd: 20 minuten

8 eieren
Scheutje melk
Handje verse basilicum, fijngehakt
Handje verse munt
1 citroen, geraspt en geperst
1/2 Lindenhoff chorizo worst, in blokjes
200 g doperwten, gedopt

Voorraadkast
2 eetl. olijfolie

Ook lekker voor erbij
Zuurdesembrood van AS en boerenboter

Ook nodig
Ruime ovenvaste koekenpan


Fritatta met chorizo en doperwten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Klop in een kom de eieren met een scheutje melk, zout en peper los (doe dit niet te lang, het eigeel en eiwit mag een beetje gescheiden blijven, zo wordt de frittata luchtiger).
  3. Voeg vervolgens de helft van de basilicum en munt, het citroensap en de helft van de rasp, chorizo en doperwten toe.
  4. Verhit de olijfolie in de koekenpan en schenk het eimengsel erin. Zet het mengsel op matig vuur en roer gedurende 1 minuut langzaam door elkaar.
  5. Zet de pan vervolgens in de hete oven. Bak de frittata ongeveer 4-5 minuten, totdat hij goudbruin en luchtig is.
  6. Schuif de frittata voorzichtig op een bord en bestrooi met de overige verse kruiden en overige citroenrasp.

Ook lekker voor erbij
Zuurdesembrood van AS en boerenboter

Ingrediënten in dit recept