Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Eendenbout met vijgen-port jus & trompette de la mort

Seizoen

autumn

Gang

main

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 eendenbouten
50 g boter
250 g vijgen, in partjes
200 ml Port
200 g Trompette de la mort, schoongemaakt
handje citroenmelisse, fijngehakt

Zelf in huis halen:
25 ml honing
50 ml olijfolie

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Verhit een pan met boter op hoog vuur en bak de eendenbouten in 5 minuten rondom goudbruin. Voeg vervolgens de gesneden vijgen toe.
  2. Blus het geheel af met de port en schenk de honing erbij. Laat de eendenbout ongeveer 2 uur (of langer, check even of het vlees dan al mals is) stoven in de jus.
  3. Verhit een pan met olijfolie en bak de Trompette de la mort ongeveer 5 minuten.
  4. Serveer de eendenbout en giet er wat van de vijgen-port jus overheen. Maak af met de Trompette de la mort en wat citroenmelisse.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Eendenbout met vijgen-port jus & trompette de la mort

Ontdek meer recepten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten