Ingrediënten in dit recept

Let op: U kunt de heilbot al 1 dag van tevoren voorbereiden (zie stap 1).

  1. Strooi zout over de beide kanten van de heilbot. Dit kunt u al 1 dag van tevoren doen. Hierdoor kan de vis marineren en breekt het vocht af in de vis, zodat het een steviger structuur krijgt en u mooie dunne plakjes kunt snijden.
  2. Pel de rode ui en snij in 10 partjes. Breng een marinade van ½ rode wijnazijn, ½ rode wijn, een snufje zout en een snufje suiker aan de kook. Kook de partjes ui 2 minuten in de marinade en zet de pan daarna apart.
  3. Steek 4 oesters open, spoel ze onder de kraan af en draai de oesters in een paar minuten met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel citroensap toe en roer dit goed. De saus moet de consistentie hebben van een mayonaise.
  4. Maak met een mandoline of kaasschaaf schijfjes van de rammenas en de radijsjes en snijdt de zuring in dunne fijne reepjes. Snijdt de heilbot in dunne plakjes van 2-3 mm dik
  5. Pak een lepel van de oester crème en maak hiermee een cirkel op het bord en verdeel de heilbot hierover. Leg de schijfjes rammenas, radijs, zuring en rode ui over de heilbot. Verdeel kleine beetjes kaviaar over het bord en halve theelepels crème cru. Maak het geheel af met een scheutje olijfolie.

Tip: Wilt u de vis vooraf al voorbereiden? Leg op het bord een stukje plastic folie. Leg hierop de dungesneden heilbot.  Dek dit weer af met een laagje plastic folie en zet koel. ’s Avonds hoeft enkel de folie eraf gehaald te worden en garnituren op het bord gelegd te worden.

Heeft u oesters over? Serveer deze als aperitief voor het Kerstdiner met een glaasje bubbels.
Heeft u kaviaar over? Serveer dit bij het kerstontbijt op een heerlijk vers eitje.

ingrediënten

320 gram heilbot, fijngesneden
1 rode ui, in partjes
½ deel rode wijnazijn
½ deel rode wijn
4 Zeeuwse Creuses oesters
2 eetl. olijfolie
1 eetl. citroensap
rammenas, geschaafd
2 rode radijs, geschaafd
1 blaadje zuring
1 potje kaviaar (10 g)
5 theel. crème cru

Zelf in huis halen:
- Snufje zout
- Snufje suiker

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Voedingswaarde

Voedingsstof Voedingswaarde

Tags

30 minutenMoeilijkheidsgraad 2voorgerechtwinter