Seizoen

lente

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

10 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Ingrediënten:
2 doosjes ricotta-citroen Lindenhoff x Leonardo Pacenti ravioli
120 g boter
ca. 40 g parmigiano reggiano
20 g Zuring

Zelf in huis halen:
2 courgettebloemen (alternatief: zuring of lamsoor)

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

  1. Breng ruim water en een flinke schep zout aan de kook.
  2. Kook de ravioli volgens in 4 minuten beetgaar.
  3. Doe ondertussen de boter in een koekenpan en laat rustig smelten (niet bruin laten worden).
  4. Snijd de courgettebloemen in reepjes en laat deze 1 minuut meegaren.
  5. Bestrooi met zout.
  6. Haal de ravioli uit het water met een schuimspaan en bewaar wat van het kookvocht.
  7. Leg de ravioli in de courgettebloemen-boter en voeg een eetlepel van het kookvocht toe.
  8. Zet het vuur uit en wals de pan rustig heen en weer tot een homogene saus ontstaat (voeg eventueel wat koud water toe als het gaat schiften).
  9. Serveer de ravioli met een lepel saus en rasp er wat parmezaan over.

Ingrediënten in dit recept