Ingrediënten in dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Bestrooi de appels met rietsuiker en kaneel.
  3. Mix de boter en kristalsuiker in de mixer.
  4. Voeg vervolgens 1 ei, bloem, een snufje zout en het bakpoeder toe.
  5. Kneed verder met de hand tot een stevige bol. Indien het deeg droog is, een klein beetje water toevoegen.
  6. Rol 2/3 van het deeg uit en bekleed de springvorm hiermee.
  7. Schep de kaneel appels in de bakvorm.
  8. Rol het restant van het deeg uit en bekleed de bovenkant van de taart.
  9. Bestrijk de taart met eigeel van het overgebleven af.
  10. Bak de taart in circa 60 minuten goudbruin in de oven.

Tip: voeg noten en of rozijnen toe aan de appels voor variatie!

ingrediënten

1.5 kg appels, geschild en in blokjes
125 g roomboter, op kamer tempratuur
2 eieren

Zelf in huis halen:
50 g rietsuiker
Snuf kaneel
250 g kristalsuiker
350 g bloem
2 theelepel bakpoeder

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Voedingswaarde

Voedingsstof Voedingswaarde

Tags

30 minutenlenteMoeilijkheidsgraad 2nagerecht