Ingrediënten in dit recept

  1. Verwarm de eidooier, kristalsuiker en slagroom au bain-marie tot een temperatuur van 82°C, blijf roeren met een garde. Voeg de chocolade toe en blijf roeren tot deze gesmolten is. Giet het chocolademengsel in dessertglazen of een glazen schaal, dek af met folie en laat een nacht opstijven in de koelkast.
  2. Schraap met een mesje de zaadjes uit het vanillestokje en meng door de crème crue.
  3. Mix de duindoornbessen in een blender tot een gladde saus. Voeg naar smaak een paar eetlepels poedersuiker toe, en eventueel een scheutje water. De saus moet een dikke consistentie hebben.
  4. Garneer de glazen met een ruime lepel vanille crème crue en de duindoornbessensaus. Strooi er eventueel een beetje poedersuiker over en serveer met een koekje.

ingrediënten

160 g eidooier
750 ml slagroom
200 ml crème crue
250 g duindoornbessen
1/2 vanillestokje

Zelf in huis halen:
150 g pure chocolade, in stukken
100 g kristalsuiker
Poedersuiker
Optioneel: koekjes om erbij te serveren

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Voedingswaarde

Voedingsstof Voedingswaarde

Tags

30 minutenMoeilijkheidsgraad 3nagerechtwinter