Beenhammetje uit de oven. - Lindenhoff

De Lindenhoff beenham is licht gekruid en voorgegaard. U kunt de ham op de volgende manieren bereiden:

Naturel: Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de ham minimaal 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Snijd de bovenkant van de beenham in met een ruitjespatroon. Zet de ham gedurende 45 minuten in de oven. Dek hem af met aluminiumfolie en laat hem 10 minuutjes rusten. Snijd de ham in dikke plakken en serveer eventueel met een romige honingmosterdsaus of roomsaus.
Met sinaasappel glazing: Meng het sap van 1 sinaasappel, 100 ml rum en 3 eetl. sinaasappel marmelade. Snijd de bovenkant van de beenham in met een ruitjespatroon. Bestrijk de ham met de marinade en besprenkel met verse tijm. Laat minimaal 8 uur afgedekt marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de ham minimaal 45 minuten van tevoren uit de koelkast. Zet de ham gedurende 30 minuten in de oven. Dek hem af met aluminiumfolie en laat hem 10 minuutjes rusten. Snijd de ham in dikke plakken en serveer.

ingrediënten

Beenham
Kruiden

Tags

45 minutenhoofdgerechtMoeilijkheidsgraad 1winter