Ingrediënten in dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.nMeng de olijfolie, Balsamico azijn, honing en rozemarijn in een kommetje. Leg de spruitjes en spekblokjes op een bakplaat en schenk het Balsamico mengsel erover. Hussel goed door en besprenkel met grof zeezout.
  2. Rooster de spruitjes 15 minuten in de oven.
  3. Strooi er vervolgens de Pecorino Romano overheen en zet de spruitjes nog ongeveer 10 minuten in de oven totdat ze zacht van binnen en goudbruin van buiten zijn (de randjes mogen best een beetje donker en knapperig zijn, dat maakt het extra lekker).Besprenkel met wat extra Balsamico azijn en serveer.

Tip: lekker met verse vis of lamsvlees

ingrediënten

4 eetl. olijfolie
3 eetl. Balsamico azijn + extra 1 eetl. honing
2 takjes verse rozemarijn,
geritst 750 g spruitjes,
gehalveerd 100 g spekblokjes
Handje grof zeezout 50 g
Pecorino Romano, geraspt

Voedingswaarde

Voedingsstof Voedingswaarde
Energie 20 kj

Tags

15 minutenBaambrugs BigDoordeweeksEenvoudigherfsthoofdgerechtMoeilijkheidsgraad 1Oven