Lamspoulet van de bout
Mager stoofvlees, gesneden uit de bout van het Kamper lam. Dit lam heeft de typische karakteristieken van jong, Hollands lamsvlees. Het vlees is heerlijk om te gebruiken in stoofschotels of tahines, maar het kan ook goed gebruikt worden als ragout of vlees voor in de bouillon.
Lamschenkel
Lamsschenkel is prachtig stoofvlees wat in zijn geheel geserveerd kan worden. De schenkel moet extra lang gegaard worden omdat het wat meer bindweefsel bevat. De schenkels worden namelijk intensief gebruikt door het lam en bevat daardoor extra veel collageen. Dit zorgt ervoor dat het vlees heerlijk mals wordt bij het garen en zo van het bot valt. Wanneer u de schenkel stooft krijgt deze, dankzij het aanwezige been en merg, een extra volle smaak. Het heerlijk zachte vlees combineert geweldig met onder andere Mediterrane of Oosterse smaken.
Bain Jasmijn Kombucha
Sprankelende kombucha van BAIN, gebrouwen in Rotterdam. Kombucha is een eeuwenoude gefermenteerde drank die gemaakt wordt van thee, en is van nature rijk aan vitamines, mineralen, antioxidanten en probiotica. Deze Jasmijn kombucha wordt gebrouwen van lokaal geproduceerde pure ingrediënten en heeft een zuivere, frisse smaak.
BAIN kombucha is vrij van alcohol.
Runder shortribs
De short rib is een prachtig stuk vlees dat bestaat uit korte repen klapstuk met been. De snit wordt meestal alleen verkocht van het varken, ook wel de spare rib genoemd.
De short rib is wat grofdradig en daardoor minder geschikt voor snelle bereiding. Het mooiste is om het vlees een paar uur te marineren en dan rustig te garen (slow cooking) op de barbecue of in de oven. Het resultaat is heerlijk zacht mals vlees met een volle smaak dat zo van de ribbetjes afglijdt.
Gegaarde spareribs
Snel klaar op de barbecue – deze gemarineerde, dunne spareribs zijn al voor u voorgegaard! Gesneden van de karbonadestreng van scharrelvarkens, gehouden in Nederland.
Kalfs spareribs
Deze kalfs spareribs zijn zeer mals en zacht van smaak, waardoor ze een heerlijke variatie vormen op de ‘klassieke’ varkensribben. Hoewel het vlees magerder is dan varkens- of rundvlees blijven de spareribs ontzettend sappig wanneer deze langzaam gegaard worden. Voor extra smaakvolle spareribs smeer je ze ruim van tevoren in met een kruidige rub of marinade. Echt een aanrader voor op de barbecue!
Dunne spareribs
Mooi bevleesde spareribs, gesneden van de karbonadestreng.
Spareribs
Deze mooie dikke bevleesde spareribs worden gesneden uit de karbonadestreng. Heerlijk om te marineren in sausen of rubs, om ze vervolgens te garen in de oven of op de barbecue tot het malse vlees zo van het bot afkomt.
Tonijn salade
Ambachtelijke tonijnsalade, bereid met citroensap en romige mayonaise. De tonijnsalade heeft een heerlijk frisse, zilte smaak. Lekker op een toastje bij de borrel, of op een stuk rustiek stokbrood met wat sla, tomaat, avocado of gekookt ei.