Een verfijnde, ietwat kruidige en mineralige witte wijn. In deze wijn zijn smaken van rijp wit steenfruit te herkennen. Bevat sulfieten.
Druif: 100% riesling
Wijnhuis: Leiner
Streek: Pfalz, Duitsland
Wijn-spijs: In Duitsland klassiek bij paddestoelen zoals pfifferlinge (cantharellen). Doet het ook mooi bij klassieke asperges, zuurkool, vegetarische gerechten èn klassieke visgerechten.
Achtergrondinformatie: Weingut Jürgen Leiner ligt in de zuidelijke Pfalz. Hier staat Sven Leiner jr. aan het roer: jong, enorm gedreven, en schuwt experimenten niet. Sven combineert moderne technieken met oude tradities. Hij filtert niet. Laat de most lang in contact met de schillen (ook bij witte wijn) en gebruikt voor de vinificatie zowel grote afgesloten gistkuipen als grote foeders van eikenhout uit de Pfalz.
Een fruitige biologische witte wijn met verfrissende tonen van citrus, peer en witte perzik. Deze droge wijn heeft een volle body en fijne structuur in de smaak met een goede balans tussen fruit en zuren met een lange afdronk. Bevat sulfieten.
Druif: 100% weissburgunder
Wijnhuis: Beck
Streek: Neusiedlersee, Oostenrijk
Wijn-spijs: Mooi bij asperges maar ook prachtig bij romige gerechten zoals risotto’s of rijkgevulde paëlla.
Achtergrondinformatie: Judith Beck heeft na haar studie aan de wijnbouwschool van Klosterneuburg internationale ervaring opgedaan bij – onder andere – Cos d’Estournel in Bordeaux, Braida in de Piemont en Errazuriz in Chili. Ze leidt het familiewijngoed sinds 2000. Sinds 2007 werkt ze biodynamisch. Dat betekent dat ze onder andere de humusopbouw van de grond bevordert door gebruik van compost en begroeiing. Ook gebruikt ze kruidenextracten – van bijvoorbeeld brandnetel en kamille – en biodynamische preparaten om de afweerkrachten van de druivenstokken te versterken.
Een droge witte biologische wijn met een klassiek ingetogen neus met zacht citrusfruit en tonen van kalk. In de mond vrij romig zonder vet te worden met weer rijp citrusfruit en perfecte zuren voor de balans. Iets ziltig in de afdronk. Bevat sulfieten.
Druif: 85% godello, 15% doña blanca
Wijnhuis: Mengoba
Streek: Castilla y León, Spanje
Wijn-spijs: Fantastisch met gegrilde vis maar ook bij geitenkazen en witschimmels een verassende keuze.
Achtergrondinformatie: Grégory Pérez deed op zijn veertiende als bijbaantje hetzelfde werk als zijn opa en ging oenologie studeren aan de universiteit van Bordeaux. Na zijn studie kon hij in de kelders van Cos d’Estournel aan de slag. Na een poos alleen maar barriques te hebben schoongemaakt én veel te hebben geleerd, begon Grégory de wijngaarden te missen. Zijn Spaanse wortels brachten hem naar Bierzo in Noordwest-Spanje. De kalkhoudende en steenachtige wijngaarden zijn alleen per vierwielaandrijving te bereiken en worden geploegd met koeien. Alles moet hier met de hand gedaan worden. Na een grondige selectie komen slechts de beste druiven in aanmerking voor vinificatie.
Biologische, droge wijn uit Italië. Licht en fris. Verfijnde neus met tonen van bloesem, citrus en hooi. In de mond rond maar sappig met citrus en groene appel en een mooi bittertje in de afdronk. Bevat sulfieten
Druiven: Verdicchio
Wijnhuis: Boccafosca
Streek: Marche, Italië
Wijn-spijs: Deze wijn combineert mooi met avocadosalade met mozzarella, kruidige curry’s en vis en met droge ham.
Achtergrondinformatie: Het landhuis van dit familiebedrijf wordt omringd door een amfitheater van wijngaarden; alle omliggende heuvels zijn eigendom van Boccafosca. Dit landgoed was – zoals veel wijngaarden in Italië – ooit slachtoffer van wijnmakers die kwantiteit voorop stelden, maar Zenobia heeft dit roer bij de oprichting in 2006 radicaal omgegooid. De komst van Aroldo Bellelli, de strenge selectie na de oogst, maar ook de conversie naar biologisch (in 2016 gestart) zijn het bewijs van een kwaliteitsmissie die zich richt op de lange termijn. Van de druiven die de selectie niet halen wordt overigens nog steeds bulkwijn gemaakt voor lokale klanten. Die komen zelf wijn tappen in de kelder, in plastic tanks van 50 liter. Een familieformaatje, gewoon voor thuisgebruik
Een droge witte wijn. In de geur rijp licht tropisch fruit, iets kruidig en ondersteunende minerale tonen. In de smaak fruit, minerale nuances, nootachtig, verfijnde kruidigheid en zachte zuren.
Druiven: 100% grüner veltliner
Wijnhuis: Kaiserhofkellerij
Streek: Kremstal, Oostenrijk
Achtergrondinformatie: Kaiserhofkellerei is een project van Fritz Miesbauer, die voorheen wijnmaker en manager van Domäne Wachau was. Momenteel is hij bedrijfsleider van het Weingut der Stadt Krems, één van de oudste wijngoederen in Oostenrijk. Fritz weet als geen ander hoe je verrukkelijke en karakteristieke Grüner Veltliners moet maken. De wijngaarden zijn aangelegd op de steile oevers van de rivier, op 300 tot 400 meter hoogte. Vanuit het zuiden stroomt een warme wind het dal in. In het noorden worden de wijngaarden beschut door uitgestrekte bossen. De zomers in de vallei zijn warm en droog, de winters koud. Vanwege de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht ontwikkelen druiven hier een vol en aromatisch karakter.
Verleidelijke klassieke neus met citrus, vers gemaaid gras en wat kruidigs. In de mond veel sap, lekker droog met rijpe limoen en kruidigheid in de afdronk. Bevat sulfieten.
Druiven: Sauvignon Blanc
Wijnhuis: Haut Marin
Streek: Occitanie, Frankrijk
Wijn-spijs: Deze wijn past over het algemeen goed bij vette vis, zeevruchten of een vegetarisch gerecht
Achtergrondinformatie: Een familiebedrijf en een perfect huwelijk. In het hart van de route naar Santiago de Compostela, tussen wandelende pelgrims, bloeide de liefde op tussen kleindochter Elisabeth en Henry en zo sloegen de families Jegerlhener en Prataviera de handen in één. En dus kunnen wij genieten van hun betaalbare, spatzuivere witte Connoiseur wijnen en elegante rode wijnen.
Een zwierige biologische witte huiswijn met tonen van rijp steenfruit, citrus en ietsje kruidigheid. In de mond weer rijp fruit, zacht en rond maar met verfrissende zuren. Een frisse wijn met een mediumlange, wat bloemige en mineralige afdronk. Bevat sulfieten.
Druif: 100% Pinot Grigio
Wijnhuis: Trent
Streek: Trentino-Alto Adige, Italië
Wijn-spijs: Breed inzetbaar als huiswijn, heerlijk om ‘los’ te drinken maar zeker serieus genoeg bij lichte vleesgerechten en mediterrane visgerechten.
Achtergrondinformatie: Trent is de verzamelnaam voor een selectie wijnen, die zorgvuldig door Anfors Imperial is en wordt samengesteld. De wijnen worden in Trentino (Alto Adige) gemaakt op twee hectare wijngaard aan de voet van de met sneeuw bedekte Dolomieten. Er is bij de teelt veel aandacht voor duurzame landbouw. De wijnen ondergaan specifieke kwaliteitscontroles gedurende het hele proces, van het telen en plukken van de druiven, de selectie, vinificatie en tot en met het bottelen.
In Belgisch Limburg, vlakbij het pittoreske Lummen, wordt door Giedo de Snijder op de kaasmakerij Karditsel met passie voor ambacht geitenkazen gemaakt. Voor deze kaas wordt de verse rauwe biologische geitenmelk gebruikt van Geitenboerderij Goerenhof. De Aurelie is een gerijpt geitenkaas rolletje van het type “Sainte Maure” met een mooie korst. Aurelie wordt droger en kleiner bij het ouder worden maar wint aan karakter en smaak.
In Belgisch Limburg, vlakbij het pittoreske Lummen, wordt door Giedo de Snijder op de kaasmakerij Karditsel met passie voor ambacht een geitenkaas gemaakt. Voor deze kaas wordt de verse rauwe biologische geitenmelk gebruikt van Geitenboerderij Goerenhof. De Kamiel is met een asgrijze korst bedekt kaasje die misschien lijkt op de oudste van de familie, maar zijn ware aard is pure zachtheid met friszure smaak.
Met deze box haalt u in één keer alles in huis voor een luxe barbecue: een selectie vlees uit onze slagerij om te grillen of braden, sardientjes van de visboer en verse seizoensproducten van onze groentemannen. En natuurlijk mogen kruimige aardappelen om te poffen, geurige truffelmayonaise en een rustiek stokbrood niet ontbreken! Dat wordt gegarandeerd genieten!
Deze box bestaat uit:
• 4 Lindenhoff runderburgers à 150g
• 4 Baambrugs Big speklappen à 150g
• 4 boerderijkippendij spiesjes
• 500 gram Dubbeldoel ribeye
• 4 Sardinefilets
• 2 Citroenen
• 2 Grote artisjokken
• 4 rode puntpaprikas
• Bietenmix
• Agria aardappels
• een bosje dille
• een potje truffelmayonaise
• een potje crème crue
• een rustiek stokbrood