Deze vegan appel-kaneelgranola uit Leanne’s bakery, is een overheerlijke combinatie van smaken! Met krokante stukjes appel, om van te genieten als ontbijt, lunch of zelfs gewoon als snack.
Wat voor Leanne op haar zeventiende begon als hobby, is uitgegroeid tot haar passie en full-time baan Er staat altijd wel een pot vers gebakken granola in haar keuken klaar. Veel van haar vrienden weten dit en weten de pot ook altijd goed te vinden om er zo uit te snoepen, gewoon uit het vuistje. Doordat in april 2020 de hele manier van leven veranderde – was daar dan het moment om ook echt door te zetten en heeft ze haar liefde voor bakken op de markt gelanceerd. Proef zelf de passie en liefde van Leanne terug in deze frisse vegan appel-kaneel granola!
Bent u een chocolade liefhebber? Begin de dag dan met deze chocolade granola uit Leanne’s bakery. Heerlijk met knapperige stukjes 80% pure chocolade!
Wat voor Leanne op haar zeventiende begon als hobby, is uitgegroeid tot haar passie en full-time baan Er staat altijd wel een pot vers gebakken granola in haar keuken klaar. Veel van haar vrienden weten dit en weten de pot ook altijd goed te vinden om er zo uit te snoepen, gewoon uit het vuistje. Doordat in april 2020 de hele manier van leven veranderde – was daar dan het moment om ook echt door te zetten en heeft ze haar liefde voor bakken op de markt gelanceerd. Proef zelf de passie en liefde van Leanne terug in deze fijne chocolade granola!
Deze limoncello van Thoob moet u proeven! Thobias Smith heeft 20 jaar horeca ervaring en is een expert in het importeren van wijn. Dit combineert hij sinds kort met het maken van deze onweerstaanbare citroenlikeur. Zijn limoncello is geboren tijdens de covid-19 crisis. Toen de gehele horeca stil kwam te liggen, is zijn ondernemersbloed sneller gaan stromen en is de limoncello ontstaan. Een samenbundeling van creativiteit en smaak worden uit de enige echte Sorrento citroenen geperst. Gemaakt van ingrediënten dicht bij de natuur geproduceerd, met minder alcohol, minder suiker en véél meer smaak. Thoob Limoncello is bekroond tot één van de beste limoncello’s ter wereld met de zilveren prijs in de IWSC likeur wedstrijd.
‘Incredibly smooth, this is a wonderful example of top Limoncello. Fantastic definition of naturally grown lemons and aromas of finely-grated fresh zest. Big, juicy and rounded, this is a quality liqueur.’ – Jury IWSC
Kaasboerderij Nylander in de zuidwesthoek van Friesland vlakbij Workum maakt de beste Friese Nagelkaas die er is. De melk die gebruikt wordt komt van de Jersey koeien die op de weilanden rond de boerderij van het verse gras grazen. Dit koe-ras geeft minder melk maar is veel voller en heeft veel meer smaak. En dat proef je terug in de kaas. De toevoeging van kruidnagel geeft de kaas z’n karakteristieke, pikante smaak die zo bekend is in het Friese land.
Een pure en toegankelijke veganistische cava met subtiele aroma’s van witte bloemen en wit fruit, zoals peer en appel. Een fruitige en verfijnde smaak in een lichte frisse stijl. Bevat sulfieten.
Druif: 57% parellada, 25% macabeu, 18% xarel·lo
Wijnhuis: Parés Baltà
Streek: Catalunya, Spanje
Wijn-spijs: Perfect als aperitief, maar zeker ook bij mooie vleeswaren en lichte visgerechten.
Achtergrondinformatie: Parés Baltà is sinds 1790 eigendom van de familie Cusiné en gaat sindsdien over van vader op zoon. Het inmiddels 214 hectare omvattende bedrijf ligt in Penedès, even ten westen van Barcelona. Met wijngaarden van 170 tot wel 750 meter boven zeeniveau (dus in alle drie de subzones) worden verschillende bodemsoorten en microklimaten bereikt. De familie werkt met een eigen kudde schapen die de grond bemest en bijen worden ingezet om de Mediterrane invloeden via de bestuiving over te brengen.
Munster is een Franse kaas die vernoemd is naar de Elzasser Abdij van Munster (Monstere) in de Vogezen. De kaas wordt gemaakt met de volle rauwe melk van een bijzonder koe-ras: Vosgiennes, een ras dat in de 18e eeuw uit Scandinavië werd geïmporteerd. Deze beroemde kaas heeft als belangrijkste kenmerken de doordringende geur en de zachte, gladde pâte met de consistentie van smeltende chocolade. De smaak van volle melk is duidelijk aanwezig. Vanwege zijn uitstekende smeltende eigenschappen kan de kaas gebruikt worden in gegrilde gerechten en bij gepofte aardappelen. De kaas combineert goed met bier, Tokay, Gewurztraminer d’Alsace, Beaujolais of Meursault.
Ook wel bekend als de koning der kippen; de Bressekip. Dit gevogelte vindt haar oorsprong in het gelijknamige Frans gebied gelegen bij Lyon. Deze kwaliteitskip is het eerste dier en het enigste gevogelte dat zijn eigen naambescherming; Appellation d’Orgine Contrôlee kreeg. Om aan haar uitzonderlijk smakelijke, stevige en vettige vlees te komen, krijgt de Bressekip de mogelijkheid om vrij naar insecten te foerageren en wordt ze daarnaast gevoerd met graan en botermelk.
Deze Bressekip is panklaar, wat betekent dat de onderpoten en de kop voor u eraf zijn gehaald. Zo kunt u nog sneller genieten van deze verrukkelijke kip!
Deze beroemde kaas uit Sleutelstad Leiden wordt al eeuwenlang geproduceerd van afgeroomde rauwe melk. Leidse Sleutelkaas is ontstaan als een bijproduct van de boterproductie waar de regio bekend om stond, waarbij de melk van Groningse Blaarkop koeien gebruikt werd. De smaak is krachtig en rijk en de toevoeging van komijnzaad geeft net dat beetje extra pit. De kaas is, na minimaal 6 maanden rijping, stevig en heeft een ietwat kruimelige structuur, maar is nog goed snijdbaar. De traditionele kaas heeft sinds 1997 het keurmerk voor Beschermde Oorsprongsbenaming gekregen en is te herkennen aan het indruk-merk van sleutels in de kaas.
Een klassieke, handgemaakte brownie uit het atelier van WALDO! Deze traktaties zijn intens smeuïg, vol van smaak en hebben knapperige stukjes walnoot en chocolade. Deze brownie is pure verwennerij voor bij de koffie of thee!
Deze verse worst wordt op ambachtelijke wijze gemaakt met vlees van de schouder, buik en achterpoot van het Brandt & Levie varken en op smaak gebracht met verse peterselie en knoflook. Het resultaat is heerlijk sappig, met een volle kruidige smaak. Ideaal voor zomeravonden op de barbecue!