Biologische fresine gemaakt van stevig durumbloem. De pasta wordt gemaakt in Italië en wordt geimporteerd door onze leverancier van Italiaanse specialiteiten, Casa del Gusto.
Voor deze pasta worden granen van de beste kwaliteit gebruikt. De pasta heeft hierdoor een heerlijk uitgesproken smaak en kookt perfect ‘al dente’.
1 zak pasta weegt 500 gram.
Deze sappige poulet bestaat uit de afsnijdsels van de kalkoen van wild en gevogelte specialist. De poulet leent zich uitstekend voor wokgerechten en stoofpotten.
Deze biefstuk van de kalkoen wordt gesneden uit de borstfilets door onze Wild en gevogelte specialist Pieter van Meel. Het vlees van de kalkoen is steviger en heeft een grove structuur. Het veelzijdige biefstukje past in vele variaties.
Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
De reebout is naast de reerug het mooiste deel van de ree. De bout heeft iets meer gewerkt tijdens het leven van de ree waardoor de structuur wat steviger is maar bomvol smaak zit. Dit neigt naar een middelkrachtige wildsmaak. het is fantastisch om met een klein gezelschap heerlijk van de reebout te genieten en aan tafel aan te snijden.
Tip van de chef: Braad de reebout goudbruin aan in de pan met een goede klont boter en gaar de bout gedurende 1,5 uur op 125 graden. Uiteraard kan er gevarieerd worden met toevoegingen van smaken in de oven.
Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
Klein mals biefstukje, gesneden van de achterbout van het Nederlands ree. Het vlees is mager, heeft een fijne structuur en een aromatische smaak. Deze smaak is te danken aan de bessen, kruiden, eikels en paddestoelen welke de ree tijdens zijn leven bij elkaar sprokkelt als voedsel.
De filet van tamme gans is afkomstig van wild en gevogelte specialist Pieter van Meel. Dit smaakvolle stukje vlees is stevig van structuur en extra lekker als het vel krokant wordt gebakken.
Heerlijk mals biefstukje van het hertenkalf van wild en gevogelte specialist Pieter van Meel. Een mooi product uit het wildseizoen.
Over deze honing Dauwhoning is een bijzonder soort honing. Het heeft altijd een donkere, vaak hele donkere, kleur en smaakt anders dan nectarhoning. Deze honing kan niet elk jaar geoogst worden. Hij is dus ook wat zeldzamer dan nectarhoning. Dauwhoning maken bijen van plantensuikers die op de bladen van diverse soorten bomen voorkomen. Daarom heet het ook wel bladhoning. De suikerdruppels (dauw) op de bladeren worden gemaakt door bladluizen. Die boren gaatjes is de sapvaten in de bladeren en zuigen daar dan het plantensap uit. De bladluizen nemen vocht en mineralen op en scheiden de suikerrijke druppeltjes weer uit.
Bladhoning is meestal iets zuurder dan nectarhoning, waardoor die frisser smaakt. In bladhoning zit geen of maar heel weinig stuifmeel.
Deze dauwhoning komt uit eikenbossen in het zuidoosten van Bulgarije. Hij smaakt friszuur, heeft een lichte bittertoon en doet aan noten denken. Dauwhoning is goed te combineren met oude kaas.
Honing kan van nature gaan kristalliseren. Dit is geen teken van verminderde kwaliteit. Als de honing gedurende enige tijd tot maximaal 40 graden wordt verwarmd, wordt deze weer vloeibaar. Dit kan au bain marie of in een goed regelbare oven. Gebruik hiervoor geen magnetron.
een potje honing bevat 350gram
Aan deze zonnebloemhoning is alles zacht: de kleur is zachtgeel, de honing heeft een zachte, crèmeachtig structuur en hij smaakt zacht en soepel. Tegelijk ook wel een beetje pittig. De honing is gewonnen in het noord-westen van Bulgarije. Het vochtgehalte is minder dan 17%. De honing kan nooit slecht worden (gisten), maar deze honing krijgt beslist de kans niet oud te worden als de pot eenmaal open is. Kan goed bij sterksmakende kaas, (denk aan roodschimmel) maar kan ook elke dag op een beschuit of in de yoghurt.
Honing kan van nature gaan kristalliseren. Dit is geen teken van verminderde kwaliteit. Als de honing gedurende enige tijd tot maximaal 40 graden wordt verwarmd, wordt deze weer vloeibaar. Dit kan au bain marie of in een goed regelbare oven. Gebruik hiervoor geen magnetron.
een potje honing bevat 350gram
De naam bloemenhoning klinkt misschien een beetje saai, maar de honing is dat niet. Imkers mogen honing alleen de naam van een boom of plant geven (linde, paardenbloem) als zij zeker weten dat meer dan 50% van de nectar daarvandaan komt. Daar zijn regels en methoden voor om het vast te stellen, maar dat voert hier te ver. Die 50% wordt lang niet altijd gehaald, omdat in de omgeving van de bijenkasten van alles en nog wat tegelijk bloeit. Hoeveel nectar van welke bloem of boom in de honing komt, weet je niet van tevoren. En daarom zijn de smaak en ook de consistentie van bloemenhoning elke keer een verassing. Ook deze bloemenhoning. Je weet pas hoe die smaakt, als je hem geproefd hebt. Koriander, lavendel, basilicum, munt: het zit er allemaal (een beetje) in. Gewoon een keer proberen dus!
Honing kan van nature gaan kristalliseren. Dit is geen teken van verminderde kwaliteit. Als de honing gedurende enige tijd tot maximaal 40 graden wordt verwarmd, wordt deze weer vloeibaar. Dit kan au bain marie of in een goed regelbare oven. Gebruik hiervoor geen magnetron.
een potje honing bevat 350 gram.