De Pinot Noir heeft intense tonen van rood fruit waar vooral de zoete kersen uitspringen en viooltjes. Een mooie ronde en verfijnde wijn.
Magnumfles van 1,5 liter.
Druif Pinot Noir
Wijnhuis: Domaine Chapelle et Fils
Streek: Santenay, Bourgogne
Jaargang: 2015
Wijn-spijs: Deze wijn is voortreffelijk bij gegrild vlees of licht gekoeld bij visgerechten
Achtergrondinformatie: Het prachtige domaine Chapelle light bovenin het dorp Santenay. Alleen het uitzicht is al een bezoek waard. De wijngaarden liggen pal ten zuiden van de beroemde wijngaarden van Chassagne-Montrachet. Het bedrijf van 20 hectare is in 1987 overgenomen door zoon van de familie Jean Francois Chapelle.Tijdens de oogst, handgeplukt, worden de druiven geselecteerd en ontsteeld; een koude inwerking van 8 dagen en een vergisting van 10 dagen; lagering op houten vaten waarin van 30% nieuwe vaten. De Pinot Noir wordt gemaakt van 60 jaar oude stokken.
Deze gouden Meursault heeft bloemige tonen en aroma’s van rijk fruit en vanille. Een mooie vette wijn met zachte zuren in de afdronk.
Druif: Chardonnay
Wijnhuis: Domaine Chapelle et Fils
Streek: Santenay, Bourgogne
Wijn-spijs: Lichte gevogelte gerechten of gegrilde of gebakken vis.
Achtergrondinformatie: Het prachtige domaine Chapelle light bovenin het dorp Santenay. Alleen het uitzicht is al een bezoek waard. De wijngaarden liggen pal ten zuiden van de beroemde wijngaarden van Chassagne-Montrachet. Het bedrijf van 20 hectare is in 1987 overgenomen door zoon van de familie Jean Francois Chapelle.Tijdens de oogst, handgeplukt, worden de druiven geselecteerd en ontsteeld; een koude inwerking van 8 dagen en een vergisting van 10 dagen; lagering op houten vaten waarin van 30% nieuwe vaten. De Pinot Noir wordt gemaakt van 60 jaar oude stokken.
Deze mooie volle maar zachte wijn heeft smaken van rood fruit, goed in balans met de tannines.
Druiven: Het geheim van Sabon
Wijnhuis: Roger Sabon, Chateauneuf du pape
Streek: Rhône
Wijn-spijs: De rode wijn gaat mooi samen met smaken van lamsvlees of varkensvlees.
Achtergrondinformatie: De wijn wordt gemaakt van oude wijnstokken die geplant zijn door grootvader Séraphin Sabon. Van deze wijn maakt Roger Sabon slechts 2 vaten, waarvan 1 vat gebotteld en verkocht wordt. Het waren de pausen, die geïnstalleerd waren in Avignon in de veertiende eeuw en de speciale “ terroir “ van Châteauneuf-du-Pape ontdekten. Onder het bewind van Johannes XXII, wordt het dorp de zomerresidentie van de paus. Vanwege de kostbare ‘nectar’ geproduceerd in dit gebied, verleende hij de rang van “Vin du Pape”, die daarna de deuren van de grote Europese hoven openden. De familie Sabon en Cha?teauneuf du Pape gaan ver terug. ze wonen hier al vanaf 1540. een ondernemende en ambitieuze familie. zoals ze zelf zeggen: “het is ons doel om te streven naar perfectie, we proberen het beste te maken van wat de natuur ons geeft.” elegantie is belangrijker dan kracht. of beter gezegd: elegantie is de kracht daardoor zijn hun wijnen zo anders dan de traditionele en zware Cha?teauneuf wijnen.
De wijn heeft een heerlijke fris bloemig aroma met tonen van perzik en mineralen. Een heerlijk medium volle wijn met crispy touch.
Druiven: Roussanne, Clairette, Bourboulenc, Grenache blanc.
Wijnhuis: Roger Sabon, Chateauneuf du pape
Streek: Rhône
Wijn-spijs: Een mooie wijn voor bij gevogelte zoals kip en kalkoen.
Achtergrondinformatie: Van deze exclusieve wijn worden slechts 2.500 kisten gemaakt. De druiven komen van 50 jaar oude ranken en rijpen 12 tot 15 maaanden in houten vaten.
Het waren de pausen, die geïnstalleerd waren in Avignon in de veertiende eeuw en de speciale “ terroir “ van Châteauneuf-du-Pape ontdekten. Onder het bewind van Johannes XXII, wordt het dorp de zomerresidentie van de paus. Vanwege de kostbare ‘nectar’ geproduceerd in dit gebied, verleende hij de rang van “Vin du Pape”, die daarna de deuren van de grote Europese hoven openden. De familie Sabon en Cha?teauneuf du Pape gaan ver terug. ze wonen hier al vanaf 1540. een ondernemende en ambitieuze familie. zoals ze zelf zeggen: “het is ons doel om te streven naar perfectie, we proberen het beste te maken van wat de natuur ons geeft.” elegantie is belangrijker dan kracht. of beter gezegd: elegantie is de kracht daardoor zijn hun wijnen zo anders dan de traditionele en zware Cha?teauneuf wijnen.
Onze heerlijke rosbief wordt gemaakt van Gasconne rundermuis, het achterste deel van de koe dat zich bevindt tussen de platte bil en bovenbil. Onze Gasconne rosbief is uiterst mager en mals en zeer geschikt voor mensen met een natriumarm (zoutarm) dieet.
Zodra u dit product ontvangt is deze minstens 3 dagen houdbaar, mits u deze gekoeld bewaart.
Het spek van het Gasconne varken is afkomstig uit de rug tussen het vlees en zwoerd in. Het spek wordt veelal gebruikt voor het omwikkelen van vlees, gevogelte of paté’s.
Het vet is afkomstig uit het buikvlies van het varken. Ideaal voor het maken van patés en terrines. Het netvet valt mooi om het gerecht en zorgt dat het product lekker sappig blijf.
Dit zachte rauwmelks geitenkaasje is uniek in Nederland. In Jubbega(Friesland) grazen zo’n 16 Toggenburger geiten rondom de boerderij van Doetie Trinks in haar zelf gebouwde melkstal en worden twee keer per dag gemolken. De geiten grazen rondom de boerderij in de graslanden die niet gestrooid worden met kunstmest. In het gras groeien zo’n 50 verschillende soorten kruiden en dat proef je terug in de kaas. De melk wordt verwerkt tot kaas in de kaasmakerij ‘Tsiis fan Doetie’. Dit unieke kaasje is zeer bijzonder; de kwaliteit en smaak zijn zo goed dat dit kaasje zeker net zo goed – als niet beter – is als de Franse geitenkaasjes. Dit unieke kaasje gaat goed samen met een Chinon of Sancerre wijn.
1 kaasje weegt ongeveer 180 gram.
Ekoboerderij van John en Liane Arink is gelegen in het buitengebied van Lievelde, een dorp in de Achterhoek. Zij werken al 15 jaar biologisch vanuit een gesloten bedrijfsvoering: al het voer voor de koeien wordt zelf verbouwd.De kaasmaakster Hermiene Makkink maakt al sinds 2012 het kaasje ‘Zwaluwgekwetter’, dit biologische witschimmel kaasjes wordt van de melk gemaakt die afkomstig is van 60 stuks Fries-Hollandse koeien. Dit duurzame ras is sterk, goed gespierd en geeft minder melk. Deze koeien lopen zo lang mogelijk buiten, behouden hun horens en de kalfjes maken de eerste periode van hun leven deel uit van de kudde. De melk van dit ras is rijk, vol van smaak dankzij de diversiteit aan kruiden, klaver en grassoorten op het land die rijk zijn aan onverzadigd vet. Hermiene laat de verse rauwe ochtend melk(zonder koelen of verhitten) in de kaastobbe lopen waarna zij de kaasjes maakt met vegetarisch stremsel. Deze ‘Temperament’ is meer uitgesproken door het gebruik van een ander zuursel waardoor het kaasje een enigszins een Frans karakter krijgt.
Een kaasje weegt ongeveer 200 gram.
Deze ‘Witte’ van kaasboerderij Köning wordt sinds december 2014 gemaakt. Kaasmaakster Christine maakt dit handgeschepte kaasje met de rauwe melk van hun eigen koeien. Deze koeien grazen in de zomer periode in het gebied Liemers, een vruchtbare streek tussen Rijn en IJssel. De ‘Witte 50+’ is fluweelzacht, romig van smaak en loopt wat uit. Het karakter wordt bepaald door de volle rauwe melk, tonen van paddenstoelen die voller wordt naarmate de kaas langer rijpt.
Een stuk weegt ongeveer 200 gram.