Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Scones van Waldo 2 stuks (ondooid)

Scones van Waldo

De scones van Waldo zijn precies zoals een scone bedoeld is; smaakvol en zacht, met het subtiele aroma van vanille. Heerlijk voor bij de brunch of de High Tea.

 

Kookboek:  Shortlist Amsterdam 2

Kookboek: Shortlist Amsterdam 2

Het vervolg op favoriet ‘Shortlist Amsterdam’ – nieuw kookboek met de beste culinaire cafés van de stad

Na het succes van kookboek Shortlist Amsterdam over de allerleukste restaurants van de stad, komen culinair journalisten Famke & Floor van Praag met hun selectie van de beste eetbars.

Famke & Floor van Praag hebben na de lancering van Shortlist Amsterdam(november 2016) niet stil gezeten. Ze zagen tot hun grote vreugde dat er steeds meer culinaire cafés openden; sfeervolle plekken waar je spontaan kunt binnenwandelen voor een goed glas wijn en fantastische bordjes eten. Van een enorme longlist zijn de zussen tot deze nieuwe Shortlist Amsterdam gekomen, een kook- en koffietafelboek ineen met de 12 beste culinaire cafés van de stad. Ook dit keer is alles weer prachtig in beeld gebracht door topfotografen Petrovsky en Ramone en hebben de chef-koks hun beste recepten prijsgegeven.

 

Patrijs gehakt

Patrijs gehakt

De patrijs heeft een sappige milde wildsmaak en een fijne textuur. Het vlees is van nature erg mager. Lekker om mooie burgers of pasteitjes mee te maken.

Tamme konijnengehakt

Tamme konijnengehakt

Konijn is van nature mals, mager en eiwitrijk, wat het heel gezond en licht verteerbaar maakt. Het vlees van het tamme konijn is wat sappiger dan dat van het wilde konijn, en heeft een zachtere smaak. Maak er lekkere pasteitjes of worsten van, of zet er een bijzondere bolognesesaus mee op tafel!
Herten gehakt

Herten gehakt

Dit hertengehakt is een heerlijke najaarsvariatie op runder- of varkensgehakt. Het vlees is afkomstig van damherten uit de Amsterdamse Waterleidingduinen, is vrij/zeer mager en heeft een zachte, subtiele wildsmaak. Maak er mooie burgers of balletjes van, of gebruik het om een lekkere wildlasagne op tafel te zetten!

Ree gehakt

Ree gehakt

Dit mooie dieprode reegehakt heeft een iets krachtigere wildsmaak dan hertengehakt. Heerlijk om balletjes van te draaien, of voor in een lekkere wildlasagne. Het vlees is vrij mager, wat het gezonder maakt dan bijvoorbeeld rundergehakt, maar in sommige gerechten ook wat droger. Een beetje room kan dan wonderen doen.

Wildzwijn gehakt

Wildzwijn gehakt

Gehakt van wild zwijn is een heerlijke wildvariatie op varkensgehakt. De dieren hebben lekker rondgescharreld in de natuur, waar ze leven van onder andere bladeren, kruiden, eikels, beukennootjes, paddenstoelen en vruchten. Dankzij deze actieve levensstijl en gevarieerde voeding heeft het vlees van het wild zwijn een mooie zachte wildsmaak, en is het steviger en magerder dan vlees van het tamme varken.

Het gehakt kan op dezelfde wijze bereid worden als varkensgehakt. Maak er sappige wildburgers of gehaktballen van, of geef een extra dimensie aan uw klassieke bolognesesaus met de rijke smaak van everzwijn.

kaasplateau voor 5

Kaasplateau voor 5

Onze kaasplateau van dit jaar is speciaal door onze Maître Fromager Evert Schonhage samengesteld om u te verassen. Met deze selectie van bijzondere kazen uit Nederland, Frankrijk en Italië maakt u een gastronomische rondreis door Europa.

De reis begint in Pays de Bray in Normandië(Frankrijk) waar in de buurt van Neufchâtel-en-Bray de “Double Bonde” gemaakt wordt van de melk van de karakteristieke Normandische koeien.
In Italië vinden we de volgende kaas: “Robiolina la Rossa”, dit kaasjes wordt gemaakt aan de voet van de Alpen in de regio Langhe. Het geitenkaasje wordt tijdens de rijping omwikkeld met kersenbladeren waardoor het een sterke fruitige smaak krijgt.
Na Italie gaan we weer t erug naar Frankrijk, in dit geval naar de Bourgogne. Daar wordt de lievelings kaas van Napoleon gemaakt; “Epoisses”. Deze, met Marc de Bourgogne, gewassen kaas heeft karakter; veel geur en smaak.
De volgende stop is weer Italië maar dan in Valle d’Aosta. Hier wordt de “Fontina” kaas gemaakt. Onze “Fontina Alpeggio Valdostana” wordt in de zomermaanden boven op de alpenweides gemaakt door Sandro Bonin. Deze “Fontina” is heerlijk vol van smaak van grassen en kruiden uit de alpenweides.
We sluiten het kaasplateau af met een geweldige mooie blauwe kaas uit Nederland; “Colosso”. De “Colosso” is gemaakt van Brabantse Buffel melk op de boerderij De Brienenhof in Cothen. De kaasmaker, met voorliefde van Italie is terug te proeven in de kaas.

Remeker ghee

Remeker ghee

Ghee is zuiver melkvet met een nootachtig aroma. Kan gebruikt worden in plaats van boter of olie. Het versterkt de smaak van kruiden en specerijen en is lang houdbaar.

 

 

Fries Suikerbrood (ontdooid)

Fries Suikerbrood van Tom van Otterloo

Dit Fries suikerbrood wordt vers afgeleverd door bakkerij Tom van Otterloo uit Arnhem. Heerlijk afgebakken zacht wittebrood met suikerkorrels, op smaak gebracht met kaneel en citroenschil.

Serveer het brood met boerenroomboter bij het ontbijt of lunch of bak ze goudbruin in de pan.