De boerderij

Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Nadat in de jaren 50 het grootste gedeelte van de boerderij werd verkocht vanwege emigratie naar Amerika bleven alleen de gebouwen over op 3 hectare grond. In 1974 kwamen Ben en Ria te Voortwis op de boerderij wonen waar de broer van Ria zijn koeien, varkens en kippen gehouden had. In 1989 besloten Ben en Ria te Voortwis om definitief weer te gaan boeren - hun boerenbloed verraadde zich niet. Ze begonnen met het produceren van vlees van authentieke Franse rassen voor eigen gebruik. De vraag naar hun smaakvolle producten groeide snel boven de kleine klantenkring van buren uit. Ook chefs die op zoek waren naar de beste kwaliteit vlees wisten de producten van Ben en Ria te vinden. Ze pachtten gedurende enkele jaren een grote boerderij in Frankrijk erbij om daar ook Gasconne koeien te houden.

Sinds 2011 is de boerderij overgenomen door de jongste zoon Dirco te Voortwis en uitgebreid naar zo’n 75 hectare grasland. Elke dag zorgen zij met veel liefde voor de runderen, varkens en schapen, die rondlopen in het pittoreske Baambrugge.

 

Dirco en Joëlle te Voortwis

Dirco en Joëlle te Voortwis wonen en werken met hun vier kinderen op de boerderij. Elke dag zorgen zij met veel liefde voor de runderen, varkens en schapen, die op 75 hectare grasland rondlopen in het pittoreske Baambrugge. Dat de dieren de ruimte krijgen om te grazen en te lopen, gezonde voeding tot zich nemen en op natuurlijke wijze groeien, proef je terug in het pure, smaakvolle vlees. Zo heeft het tweetal het Baambrugs big - een unieke kruising van een aantal rassen - zelf ontwikkeld. Denk verder aan rundvlees van rustieke Franse Gasconne bergrunderen en mals lamsvlees van de Kamper lam.