Barbecue in 't Weiland

Zaterdag 22 juni 2019
11:00 tot 16:00
Gratis entree

 

We pakken weer groots uit bij de Marché met lange tafels in het weiland, smeulende barbecues met langzaam gegaard vlees, gegrilde vis en gepofte groenten, een goed glas wijn en live muziek; we nodigen je van harte uit om met ons te komen barbecueën!

De dag is gevuld met smakelijke, leerzame en uitdagende activiteiten. Kom langs en proef de lekkerste producten van de grill onder het genot van akoestische live muziek, volg de spannende strijd om de titel Lindenhoff Barbecue Meester 2019, leer onze producenten kennen en ontdek de boerderij!

Ook voor de kinderen valt er genoeg te proeven en te beleven: naast een bezoekje aan de boerderijdieren kunnen onze kleinste Lindenhoff vrienden onder andere hun eigen mini-pizza versieren (en opsmikkelen), genieten van een frikandel van de barbecue met een glaasje limonade en lekker spelen in de speeltuin.

Houd onze Facebook pagina in de gaten voor alle informatie en de laatste updates.

__________________________________________________________________________________________________

 

Wie wordt dé Lindenhoff Barbecue Meester van 2019?

Wil jij kans maken op de titel Lindenhoff Barbecue Meester 2019 én een geweldig barbecue prijzenpakket ter waarde van €350? Schrijf je in voor de barbecue wedstrijd op 22 juni tijdens Barbecue In 't Weiland!

Mail jouw favoriete barbecue recept naar events@lindenhoff.nl. Vertel daarbij waarom jouw gerecht zo speciaal is en op welke manier je het klaarmaakt.

Er zijn slechts een paar regels:
- je moet het gerecht binnen 60 minuten kunnen klaarmaken (excl. voorbereiding zoals marineren en/of mise en place, dit mag je van te voren thuis doen),
- het gerecht moet zoveel mogelijk bereid worden met authentieke en verse (seizoens)producten van Lindenhoff. Deze ingrediënten worden door ons verzorgd. Andere benodigdheden (zoals bijvoorbeeld barbecue gereedschap, aluminiumfolie, bloem of specerijen) dien je zelf te verzorgen.

Voor elke deelnemer is op de dag zelf een Big Green Egg Large beschikbaar.

Uit alle inzendingen worden 10 deelnemers geselecteerd die op 22 juni hun gerecht live mogen bereiden voor onze deskundige jury. Aan het eind van de dag zullen zij bekend maken wie zich de Lindenhoff Barbecue Meester van 2019 mag noemen en naar huis gaat met het prachtige prijzenpakket!

Geef je op door de naam, ingrediënten en bereidingswijze van jouw favoriete barbecue creatie vóór 13 juni te mailen naar events@lindenhoff.nl. Vergeet er niet bij te vermelden wat jouw gerecht zo bijzonder maakt!

 

Workshop The Caveman "Grill your own" bij Lindenhoff

Culinaire guru’s zoals de Argentijns chef-kok Francis Mallmann en onze eigen Ron Blaauw zweren erbij: grillen op open vuur. De vlammen en de rook zorgen voor een prachtige authentieke smaak, en het grillen is daarnaast een geweldige ervaring. In samenwerking met The Caveman Grill biedt Lindenhoff geïnteresseerden nu de kans om dit zelf te ontdekken.

Bij de Caveman “Grill Your Own” workshop kijkt u niet toe hoe de Grillmaster het vlees bereidt, maar gaat u samen met een paar vrienden/vriendinnen gezellig zelf aan de slag. Eerst gaat u winkelen bij slager Bert in de slagerij van de Marché om een mooi stuk vlees uit te kiezen naar eigen smaak - van dry-aged Simmentaler côte de boeuf tot Baambrugs Big rugfilet. Vervolgens maakt u kennis met alle elementen van vlees grillen op open vuur, van het maken van het vuur tot ‘à table’, om tot slot te genieten van een heerlijke lunch. Al met al, een gezellige en onvergetelijke middag!

De workshops zijn te volgens op de volgende dagen:
Zaterdag 15 juni
Zaterdag 13 juli

De workshop is bedoeld voor groepen van maximaal 5 personen en duurt ongeveer 3 uur. De kosten van de workshop zijn 125 euro per groep. Hiervoor krijgen jullie de beste uitleg & tips voor het grillen van vlees op open vuur, om daarna volop de genieten van een lunch met heerlijke bijgerechten en een fles wijn (het vlees koopt u zelf in de slagerij, de kosten hiervoor zitten niet bij de prijs van de workshop inbegrepen).

Wilt u meer informatie of de workshop reserveren? Leuk! Stuur een mail naar events@lindenhoff.nl.en we komen zo snel mogelijk bij u terug!