Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Gegrilde Tomahawk met groenten van de barbecue

Chef

Lindenhoff Barbecue Meester 2019: Kim Brunekreeft

Seizoen

summer

Gang

main

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1,5 kg Tomahawk

Een paar takjes verse rozemarijn

knoflook

zoete aardappelen

rode uien

prei

bosui

zout

Printen

Bereiding

Deze Tomahawk met geroosterde groenten van Lindenhoff Barbecue Meester Kim Brunekreeft smaakt heerlijk in combinatie met één van haar vijf sauzen (of allemaal)! De recepten vind je onderaan deze pagina.


Tomahawk van de barbecue

  1.  Zout de tomahawk steak royaal aan beide kanten.
  2.  Maak aan beide kanten een aantal inkepingen en steek hier wat takjes verse rozemarijn, plakjes knoflook en stukjes (eigen) vet in — dit kunt u wegsnijden bij het bot, of vraag erom bij de slager.
  3. Laat het vlees op temperatuur komen door het minimaal 2 uur voor bereiding uit de koelkast te halen. Schroei de tomahawk aan beide kanten in 3 tot 5 minuten dicht op hoge temperatuur (circa 250 graden). Gaar het vlees vervolgens verder op indirect vuur tot het een kerntemperatuur bereikt van ongeveer 50 graden. Haal de tomahawk van de barbecue en laat deze nog ongeveer 10 minuten rusten voor het serveren.

Geroosterde groenten

  1. Leg hele zoete aardappelen en rode uien direct op de gloeiende kolen en laat deze in 30 tot 45 minuten gaar worden. Haal ze uit de kolen, laat ze een paar minuten afkoelen en snij ze dan doormidden.
  2. Verwijder ondertussen het loof van de prei en bosui.
  3. Leg het overgebleven (witte) gedeelte van beide groenten op het rooster van de barbecue en gaar deze totdat ze rondom zwart beginnen te blakeren; bij de bosui duurt dit slechts 3 tot 5 minuten. Laat de prei iets langer liggen, totdat deze van binnen mooi zacht is. >
  4. Laat de prei iets afkoelen en verwijder de buitenste bladeren voor het serveren.

 

 

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Gegrilde Tomahawk met groenten van de barbecue
kim

over de Chef - Lindenhoff Barbecue Meester 2019: Kim Brunekreeft

Ontdek meer recepten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten