Rosso Piceno Raggi d’Uva, Montepulciano Biologisch
Beschrijving
Een biologische droge rode wijn met een verfijnde neus met tonen van rijp fruit en delicate specerijen. In de mond droog met tonen van zachte en fijne tannine. Deze verfijnde wijn heeft een aangename frisse afdronk. Bevat sulfieten.
Druif: 70% montepulciano, 30% sangiovese
Wijnhuis: Boccafosca
Streek: Marche, Italië
Wijn-spijs: Perfecte begeleider van Italiaanse gerechten met tomaat maar ook heerlijk bij gevogelte of kalfsvlees.
Achtergrondinformatie: Boccafosca is opgericht door zeven vrienden, die – zoals dat gaat in Italië – dagelijks worden geholpen door een gezellig leger van betrokken familieleden. Het wijnmaken wordt begeleid door de beroemde oenoloog Aroldo Bellelli, die eerder al veel historische namen uit Le Marche adviseerde. Zijn komst, de strenge selectie na de oogst, maar ook de conversie naar biologisch (in 2016 gestart) zijn het bewijs van een kwaliteitsmissie die zich richt op de lange termijn.
Meer informatie
Voedingswaarden | per 100 g |
---|