Ibérico pluma
Beschrijving
Het Ibérico varken (zwarte poot varken) loopt vrij rond in heuvelachtige bosgebieden met een mediteraans klimaat waar onder andere eikenbomen (Quercus) staan, die eikels produceren, waar het Ibérico varken gek op is. In de Montanera periode (oktober tot de maanden januari, februari en maart) eet het Iberico varken wel 6 tot 10 kilo eikels per dag, samen met gras en ander natuurlijk voer wat ze in de graslanden kunnen vinden. De eikels zorgen zorgen voor de karakteristieke, nootachtige smaak van het vlees. In de zomer (als er geen eikels zijn) eten de varkens een meelmengsel (tarwe, maïs, gerst). Het mediteraanse klimaat, de vrijheid van de varkens en het voedsel wat ze eten zorgen voor een hoogwaardige kwaliteit varkensvlees. Het vlees van het Ibérico varken heeft een hoog percentage onverzadigde vetzuren.
De pluma is een ‘pluimvormig’ smaakvol stuk vlees dat zich boven de spiering en de lage rib bevindt. De pluma bevat bijna geen pezen, is mooi gemarmerd, en is dankzij het evenwicht tussen vlees en vet erg sappig en mals.
Lekker met aardappeltjes, gepofte wortel en dragonmayonaise!
Meer informatie
Voedingswaarden | per 100 g |
---|