Westcombe cheddar
Beschrijving
Op de “Camelot” South Cadbury in Wessex (Engeland) worden elke week ca. 60 kazen gemaakt van ongepasteuriseerde melk van de 140 Friese koeien. Zij maken 7 dagen per week kaas en zijn één van de weinigen die nog met kalfsstremsel werken. De wrongel en wei worden gescheiden met behulp van dit kalfsstremsel.
Cheddaring verwijst naar een stap in de vervaardiging van Cheddar-achtige kazen waarbij na verhitting de wrongel wordt gekneed met zout, in blokjes gesneden om de wei verder af te voeren, vervolgens in de vorm wordt geschept, gestapeld en gedraaid. Sterke extra gerijpte Cheddar, soms vintage, dient te worden gerijpt voor maximaal 15 maanden. Net als bij andere harde kaassoorten die wereldwijd geproduceerd worden, bieden grotten de ideale omgeving voor het rijpen van kaas; vandaag de dag rijpen een aantal Cheddar’s in de grotten van Wookey Hole en Cheddar Gorge.
Meer informatie
ingrediënten
koemelk (rauw), zuursel, zout, stremsel(dierlijk)
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 1829 kJ |
Energie | 441 kcal |
Vetten | 36,4 g |
waarvan verzadigde | 24 g |
Koolhydraten | 2,7 g |
waarvan suikers | 0,2 g |
Eiwitten | 25,8 g |
Zout | 1,95 g |