Farmhouse Cheddar
Beschrijving
De Farmhouse Cheddar is een kaas die in een kleine ambachtelijke kaasmakerij in het oosten van Somerset gemaakt wordt van de volle rauwe melk van eigen koeien. Deze traditionele, met de hand vervaardigde, kaas wordt nog net zo gemaakt als 100 jaar geleden. De melk wordt vermengd met de traditionele starterculturen en stremsel waardoor wrongel ontstaat. Nadat deze wrongel versneden is wordt de wei afgetapt. De wrongel wordt dan bestrooid met zout, in grote blokken gesneden waarna deze rusten(rijpen). Na deze rijping worden de blokken wrongel vermalen, in de met doeken beklede cilindervormen gedaan en geperst. Deze doeken blijven om de kaas zitten tijdens de rijping van minimaal 11 maanden. De Westcombe Cheddar heeft een diepe complexe smaak met een licht melkzuurtje(Citrus), hazelnoot en karamel.
Meer informatie
ingrediënten
zout, koemelk (rauw), zuursel, stremsel(dierlijk)
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 1895 kJ |
Energie | 457 kcal |
Vetten | 37,2 g |
waarvan verzadigde | 34 g |
Koolhydraten | 4 g |
waarvan suikers | 0,2 g |
Eiwitten | 26,5 g |
Zout | 2,08 g |