Abondance
Beschrijving
Geniet in overvloed – letterlijk! Deze rijke Alpenkaas wordt gemaakt met melk van drie runderrassen; de Tarine, Montbéliarde en de Abondance. Deze genieten in de zomer hoog in de bergen op hun beurt van een overvloed aan grassen, kruiden en bloemen. Van de smaakvolle melk die hieruit voortkomt, maakt een kleine groep boeren vervolgens deze kenmerkende kaas die op vurenhouten planken in koele, vochtige kelders minimaal 100 dagen de tijd krijgt om perfect te rijpen. Het resultaat? Een smeuïg, smeltend kaasje met nootachtige, delicate smaak. De perfecte kaas om te gebruiken in het traditionele berggerecht Berthoud, maar ook om mee te gratineren en natuurlijk op een kaasplateau. In alle gevallen verrukkelijk met een goed glas wijn uit de Savoie – ’n Roussette de Seyssel bijvoorbeeld.
Meer informatie
ingrediënten
stremsel(dierlijk), zuursel, zout, koemelk (rauw)
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 1631 kJ |
Energie | 390 kcal |
Vetten | 35 g |
Eiwitten | 25 g |