Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Reblochon de savoie AOP

--.-- 243Eten, drinken en tabak > Voedselitems > Zuivelproducten > Kaas
Sorry, dit product is niet beschikbaar

Beschrijving

Een zeer romige roodflorakaas uit de Haut-Savoie in de Franse Alpen waarvan de smaak zich in de mond opent en een verfijnde notensmaak achterlaat. Het vochtige, gladde en soepele paté geeft een fris, helder aroma van de schimmel. De bekende kaas, dat wordt gemaakt van de dikke, rauwe, vollere melk van de tweede melking van Abondance, Montbéliard en Tarine koeien, rijpt minimaal 3 weken en wordt de eerste dagen om de dag gewassen met een zoutoplossing, waardoor het zijn zacht rode kleur krijgt.

De Reblochon, dat al sinds de 13e eeuw gemaakt wordt, dankt zijn naam aan het Franse ‘rebloche’, het opnieuw melken van de koeien, na het langskomen van de eigenaar van de alpenweiden, aan wie de boeren een substantieel deel van de geproduceerde melk moesten afdragen. De producenten van de bergkaas waren een van de eersten die het bekende Franse AOC keurmerk ontvingen in 1958.

20019 Lindenhoff

Meer informatie

ingrediënten

koemelk (rauw), zuursel, stremsel(dierlijk), zout

Voedingswaardenper 100 g
Energie1293 kJ
Energie309 kcal
Vetten27 g
  waarvan verzadigde18 g
Eiwitten25 g

Recepten